Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вимагає, щоб Янукович і Рибак вибачилися перед спікером Литви

Четвер, 28 листопада 2013, 13:20

Опозиція вимагає від влади вибачитися перед спікером литовського парламенту Лоретою Граужинене за неадекватну реакцію на її виступ на київському "Євромайдані".

Відповідну заяву оприлюднили фракції партій "Батьківщина", "Свобода" та УДАР.

Вони зазначають, що 26 листопада на Європейській площі столиці, де відбувався мирний мітинг на підтримку євроінтеграції України, Граужинене вийшла на сцену і висловила свою солідарність із прагненнями українського народу та підтримку свободі волевиявлення.

"Лорета Граужинене, як і багато інших провідних політиків цивілізованих країн, відкрито підтримала бажання мільйонів українців жити в спільному європейському домі. Ми, представники трьох опозиційних фракцій українського парламенту, висловлюємо за це щиру подяку", - заявляють опозиціонери.

"Однак нас непокоїть брутальна та неадекватна реакція опонентів європейського вибору нашої країни, яка стала наслідком цього виступу. Так, уже в середу російське телебачення почало брудну масову пропаганду, скеровану проти спікера литовського Сейму", - зазначають три фракції.  

"Більше того, Міністерство закордонних справ України, що розпочало працювати за російськими темниками, викликало посла Литви для надання пояснень, а спікер українського парламенту Володимир Рибак раптово скасував зустріч зі своєю литовською колегою. Таким чином він продемонстрував, що є не головою усієї Верховної Ради, а лише маріонеткою в руках Януковича, Партії регіонів та інших антиєвропейських сил", - обурюються вони.

Українській опозиції прикро і соромно за такі дії влади.

"Янукович та його маріонетки вчергове зганьбилися самі і зганьбили Україну в очах світу, таким примітивним шляхом намагаючись тиснути на політиків вільної європейської країни", - заявляють три фракції.

"Опозиційні політичні сили приносять пані Лореті Граужинене вибачення за ці дії влади. Ми вимагаємо, щоб те саме зробили спікер Володимир Рибак, міністр закордонних справ Леонід Кожара та президент Віктор Янукович", - вимагають вони.

"Крім того, ми наполягаємо на розгляді цієї ситуації на наступному пленарному тижні в сесійній залі парламенту", - додається в заяві.

"Свободу – не спинити. Україна – це Європа!", - підсумовують опозиціонери-парламентарі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування