Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Україна була д'Артаньяном, але втекла" - експерт

Четвер, 28 листопада 2013, 17:53

Прем'єр-міністр Естонії Андрус Ансіп заявив, що відмова України підписати у Вільнюсі угоду про асоціацію та вільну торгівлю з ЄС – велике розчарування для нього.

Про це він заявив на прес-конференції у Талліні в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Для мене це велике розчарування і я вірю, що це буде великим розчаруванням і для українців, якщо ми зараз не підпишемо у Вільнюсі угоду про асоціацію та вільну торгівлю", - сказав Ансіп.

За його словами, "уряд України призупинив процес зближення з Європейським союзом, але ЄС як і раніше готовий до підписання угоди".

"Мені б дуже хотілося сподіватися, що призупинення цього процесу є тимчасовим, і ми зможемо просунутися вперед у найближчому майбутньому", - сказав Ансіп.

"Я звісно, поважаю вибір кожної держави при формуванні свого майбутнього. Це справа українців - вирішувати, яким буде майбутнє України, але, виходячи з досвіду Естонії, я абсолютно переконаний у тому, що найкращим вибором був би Європейський союз, співпраця з Європейським союзом, угода про асоціацію та вільну торгівлю з Європейським союзом", - заявив голова уряду Естонії.

Ансіп зазначив, що підписання угоди допоможе й у вирішенні питання про безвізовий режим України - ЄС.

Для українців буде простіше потрапити в європейські країни, включаючи Естонію, сказав він. "У них візова свобода з Туреччиною, але поїздки у країни ЄС зараз пов'язані з великими витратами. Треба йти далі", - заявив прем'єр -міністр.

А експерт Європейського політичного центру Аманда Пол напередодні саміту Східного партнерства заявила: "У нас був д'Артаньян і три мушкетери, і абсолютно очевидно, що д'Артаньяном була Україна. Сьогодні ж д'Артаньян утік у протилежному напрямку, інший мушкетер просто зник".

"Тому Вільнюс не стане проривною подією", - сказала вона.

При цьому експерт виключила можливість підписання угоди, аргументуючи необхідністю для президента Віктора Януковича заручитися підтримкою Росії на майбутніх президентських виборах.

"Майбутнє України вирішуватиметься на майбутніх президентських виборах, а не на саміті у Вільнюсі", - упевнена Аманда Пол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування