Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович готовий підписати асоціацію з ЄС за гроші

П'ятниця, 29 листопада 2013, 10:48

Президент Віктор Янукович підтвердив наміри України в найближчій перспективі підписати Угоду про асоціацію та озвучив умови для подальшої співпраці.

Про це він йшлося у виступі президента на пленарному засіданні Саміту ініціативи "Східне партнерство", повідомляє прес-служба Януковича.

"Україна та ЄС вийшли на завершальний етап укладення Угоди про асоціацію. Я підтверджую наміри України в найближчій перспективі підписати Угоду про асоціацію", - заявив Янукович.

На цьому шляху, зазначив президент, "залишилося зробити лише кілька вирішальних кроків".

"Україна сьогодні повинна готуватися … до мінімізації негативних наслідків початкового періоду. Це вимагає нашої спільної роботи над програмою економічної допомоги Україні, яка дозволить нам здійснити підготовку до підписання угоди", - зазначив Янукович.

За його словами, "така програма має стати результатом спільних зусиль України та ЄС".

Також він наголосив, що Україна потребує від ЄС "рішучих кроків назустріч Україні в питанні розробки і реалізації програми фінансово-економічної допомоги з використанням усіх наявних механізмів та ресурсів як інституцій, так і держав-членів ЄС".

"Серед таких заходів, на наш погляд, могли б бути – перше: розблокування програм бюджетної секторальної підтримки ЄС, виділення ресурсів макрофінансової допомоги, Друге - дієва підтримка з боку міжнародних фінансових інституцій. У цьому контексті Україна зацікавлена у якомога швидшому відновленні ефективної взаємодії на прийнятних умовах з МВФ та Світовим банком", - зазначив Янукович.

"Третє. Перегляд Євросоюзом торговельних обмежень щодо окремих позицій українського експорту, в тому числі запроваджених ще минулого століття. Четверте. Розраховуємо на активну участь ЄС та міжнародних фінансових інституцій у модернізації української газотранспортної системи як ключового елементу європейської енергетичної мережі", - додав президент.

"П’яте. Окремою важливою складовою цієї роботи має стати узгоджений план дій з метою зняття протиріч та врегулювання проблем у торгівельно-економічному співробітництві з Росією та іншими членами Митного союзу, що пов’язуються зі створенням зони вільної торгівлі між Україною та ЄС", - підсумував Янукович.

"Був би вдячний за вашу підтримку в питанні започаткування відповідної співпраці у форматі Україна - ЄС – Росія", - додав він.

Наостанок він наголосив, що Україна чітко дотримується свого європейського вибору та "розраховує на солідарність та підтримку з боку Європейського Союзу".

"Ми налаштовані наполегливо продовжувати цю роботу", - підкреслив Янукович.

Як відомо, 29 листопада у Вільнюсі відбулася церемонія підписання угод між ЄС та країнами Європейського партнерства, однак з Україною жодних угод підписано не було. Також відомо, що Декларацію про наміри не було підписано, бо президент Віктор Янукович хоче продовжити переговори з ЄС лише за участі у них Російської Федерації.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування