Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко радить студентам іти до політиків: Янукович не підпише угоду

П'ятниця, 29 листопада 2013, 12:22

Юлія Тимошенко закликає студентів, які вийшли на Євромайдани, не припиняти боротьбу і об’єднати зусилля з опозиційними політиками у боротьбі за європейське майбутнє України.

Про це йдеться в її зверненні до студентів, які вийшли на "Євромайдани".   

"Зараз в Україні ситуація так само складна, як і під Крутами, і діяти треба відповідально та невідкладно. Я впевнена, що країна вас підтримає в усіх ваших мирних методах боротьби", - зазначила Тимошенко.

"Я знаю ваше підозріле, скептичне ставлення до політики. Ви маєте рацію: політики, у тому числі опозиційні, не бездоганні. Вони заслуговують на вашу критику", - погодилася екс-прем’єр.

"Але, якщо ви хочете примусити Януковича поважати вас або відправити його у відставку, вам доведеться увійти у єдиний союз з опозиційними політиками. Вони, при всій своїй недосконалості, посилять студентську команду, зроблять перемогу більш вірогідною", - вважає Тимошенко.

За її словами, разом "легше буде згуртувати всіх патріотичних українців для вирішального бою".

"При всій вашій недовірі до опозиційних політиків у вас сьогодні спільний інтерес і спільна мета. Разом у вас все може вийти, вибір за вами", - звернулася Тимошенко до студентів.

Екс-прем’єр вважає, що президент Віктор Янукович не підпише угоду про асоціацію з ЄС.

"Він не підпише цю Угоду доти, доки буде президентом України, бо ті цінності та стандарти, які вимагає запровадити Європа, якщо ми хочемо стати її частиною, не сумісні з життєвими планами Януковича на майбутнє. Янукович будує свою родинну правлячу династію диктаторів України, а це категорично не ув’язується з вашим успішним майбутнім на своїй землі", - зазначила Тимошенко.

За її словами, значно більшою бідою, ніж непідписання Угоди, буде "стрімке становлення примітивної, але жорстокої та сильної диктатури".

"Україну, нашу Україну, залишають у Середньовіччі", - вважає Тимошенко.

"Є лише два варіанти, з яких ви можете обирати, якщо вирішите залишити все, як є: ставати однодумцями або жертвами диктатури (на вибір), або шукати щастя в інших країнах світу… Але я не вірю, що ви готові залишити свою країну диктаторам", - зазначила вона.

"Ви, безумовно, зробите так, як вважаєте правильним. Але я раджу вам і прошу вас діяти й далі, після 29 листопада, не зупинятися та добиватися мирним, але наполегливим шляхом або виконання вашої волі (а це означає підписання Угоди), або негайної зміни влади конституційним шляхом", - закликала Тимошенко.

Вона подякувала студентам-протестувальникам за те, що вони зробили: "Завдяки вам зараз в Україні відбувається справжнє диво. Ви вдихнули в українське суспільство життя, запалили гордість в серцях всіх Ваших батьків по всій Україні", - заявила вона, сподіваючись що європейський вибір стане для цих студентів "громадською позицією назавжди".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування