Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка сказав, коли поновлять слідство у справі проти Тимошенко

П'ятниця, 29 листопада 2013, 14:03

Слідство у справі про вбивство Євгена Щербаня може бути відновлено після закінчення виконання міжнародно-правових доручень.

Про це заявив Генпрокурор Віктор Пшонка, відповідаючи на запитання журналістів у Харкові, повідомляють "Українські новини".

За словами Пшонки, в цій справі є міжнародно-правові доручення в інші держави, з якими Україна має відповідні угоди. Ці доручення в даний час виконуються.

"Після закінчення цих міжнародно-правових доручень, їх виконання, буде відновлено слідство", - сказав Пшонка.

Він підкреслив, що в даній справі Тимошенко оголошено про підозру.

Також Пшонка зазначив, що слідчі виписали в матеріалах кримінальної справи ті докази, які свідчать про безпосередню причетність Тимошенко до скоєння цього тяжкого злочину.

Як відомо, Генпрокуратура заявляє, що Міністерство юстиції США ніяк не реагує на їх запит щодо дозволу допитати колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка у справі про вбивство Щербаня. 

У вересні заступник генпрокурора Лілля Фролова заявила, що розслідування справи про вбивство депутата Євгена Щербаня не поновлено, оскільки Генпрокуратура ще не отримала всі відповіді на міжнародно-правові доручення.

Син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка до вбивства його батька.

18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив що Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації разом із Лазаренком умисного убивства з корисливих спонукань. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув’язнення.

За даними Генпрокуратури, Тимошенко й Лазаренка заплатили за вбивство Щербаня $2,8 млн.

Тимошенко й Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

Починаючи з лютого, у суді на стадії досудового слідства були допитані декілька свідків у справі. Тимошенко на допитах не була присутня, хоча неодноразово заявляла про своє бажання брати у них особисту участь.

Генпрокуратура України спрямувала низку міжнародно-правових запитів у США, Чехію, Ізраїль, Російську Федерацію, на Кіпр, в інші країни.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування