Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: імпічмент Януковича уже відбувся

Субота, 30 листопада 2013, 13:42

Опозиція вимагатиме відставки голови МВС Віталія Захарченка, начальників міліції та "Беркуту".

Про це він заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк під час прес-конференції лідерів опозиції в суботу, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

Він наголосив, що 2 грудня на Погоджувальній раді парламенту опозиція вимагатиме викликати міністра МВС до Ради та його відставки.

"Є конкретні персоналії: начальник "Беркута", начальник міліції Києва, їхні заступники, начальники "Беркута" Дніпропетровська і Луганська", - додав Яценюк.

Голова політради "Батьківщини" також нагадав, що 15 грудня пройдуть вибори в п'яти "проблемних" округах.

"Завдання і штабу, і громадянського суспільства - продемонструвати, що ми здатні захистити результати виборів. Щоб Віктор Янукович не повторив те, що він зробив на Майдані, на виборах 2015 року. Так як підводити підсумки результатів президентських виборів буде "Беркут". Це стало вже вчора зрозуміло", - додав він.

За словами Яценюка, зараз міжнародна спільнота повинна підтримати прагнення українців.

"Якщо Захід захищає права і свободи громадян і карає тих, хто порушує базові цінності людини і громадянина в світі – ми хочемо це побачити", - зазначив політик.

Він також нагадав, що опозиція внесла до парламенту проект постанови про відставку уряду Азарова: "І ми будемо вимагати поставити це питання на голосування в парламенті України".

"У Верховній Раді є закон про порядок імпічменту президента. Я знаю, що зараз голосів під цей закон немає. Але я знаю, що імпічмент президенту Януковичу вже відбувся на Майдані і в Україні. Чи легітимний він? Так, тому що народ України висловив йому недовіру", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування