Прем’єр Польщі про розгін мітингу: ми вимагатимемо від України пояснень

Субота, 30 листопада 2013, 15:18

Прем’єр Польщі Дональд Туск рішуче засудив дії української міліції, яка брутально розігнала маніфестацію на Майдані Незалежності у Києві.

"Це обурює тим більше, що протестувальники проводили мирну маніфестацію", - сказав польський прем’єр, передає Польське радіо.

"Я дуже добре пам’ятаю слова президента Януковича, котрий казав, що не буде (застосування сили), що в Україні кожен, хто демонструє без порушення законів, може почуватися безпечно. Громадська думка у Польщі та світі не погодиться на такі брутальні події, ми цього не будемо толерувати", - сказав Туск.

"Ми вимагатимемо від України пояснень у справі побиття громадян Польщі, котрі брали участь у мирних маніфестаціях на Майдані Незалежності", - додав він.

"Ми не дозволимо, щоб наші громадяни – якщо вони не порушують законів - були у будь-якій країні світу якимось чином переслідувані або биті. Ми пильно стежимо за цією справою і чекаємо від української сторони пояснень", - наголосив очільник польського уряду.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників. Було затримано 35 осіб.

За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Серед постраждалих – двоє громадян Польщі.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало на розмову до себе в неділю, 1 грудня, посла України для пояснень в справі останніх подій в Києві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування