Азаров виділив Захарченку 295 мільйонів на демографічний держреєстр

Субота, 9 листопада 2013, 09:46

Кабінет міністрів виділив Міністерству внутрішніх справ 295,1 млн. гривень на створення і функціонування Єдиного державного демографічного реєстру населення.

Кошти виділені за програмою "Забезпечення виконання завдань і функцій у сфері громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб", пише ZN.UA.

Нагадаємо, 11 вересня уряд затвердив план впровадження електронних паспортів та виділив на його реалізацію до 2016 року 793,3 мільйона гривень.

"З метою реалізації цього плану в країні буде створена єдина база - демографічний реєстр. Для комплексного вирішення питання уряд України виділив до 2016 року 793,3  млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Цивільні паспорти будуть оформлятися з моменту народження. Терміни оформлення залишаються колишніми - до 30 днів. Внутрішній паспорт, який раніше був безстроковим, в майбутньому буде видаватися на 10 років. Заміна "старого" паспорта на новий - біометричний - буде добровільною.

За попередніми оцінками, вартість нового паспорта становитиме 350 гривень.

Поліграфкомбінат "Україна", який виконує держзамовлення, сподівається налагодити виробництво біометричних паспортів до саміту Україна - ЄС, який пройде у Вільнюсі в листопаді 2013 року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування