Азаров про угоду з ЄС: поспішати треба, не поспішаючи

Неділя, 1 грудня 2013, 09:26

Прем'єр Микола Азаров поки не знає коли Україна зможе підписати угоду про асоціацію із Європейським союзом.

Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.

Відповідаючи на питання, чи є якісь гарантії, що економіка України буде готова до підписання угоди про асоціацію наприклад наприкінці зими-початку весни, він сказав, що "зараз найголовніше для нас питання - закласти у розвиток економіки такі стимули, які дозволять вийти на стійке економічне зростання…".

"Я думаю, що, якщо ми зможемо використовувати всі ті фактори, про які я вже говорив, то Україна вийде з цієї небезпечної смуги. Вона дійсно небезпечна. І підемо шляхом сталого розвитку", - уточнив прем’єр.

"І скажімо, будь-яка країна, яка проходила такий шлях, як Україна, мала можливість такі компенсатори мати. Ми нашим партнерам про це відверто говоримо. Це не торг. Це не аукціон", - вважає Азаров.

Він уточнив, що "у нас досі переважав такий євроромантизм: а давайте підпишемо".

"Зараз в умовах такої жорстокої економічної кризи ми говоримо нашим партнерам: "Любов повинна бути взаємною", - пояснив чиновник.

"Нас не задовольняє те, що наш бізнес поки не відчув тієї віддачі від роботи з дерегуляції, зменшення адміністративного впливу на бізнес, зменшення тиску податкової служби, правоохоронних органів. Треба, щоб наш бізнес зітхнув", - уточнив Азаров.

"Підписання асоціації залежатиме від нас і наших партнерів. Ми чітко сказали на Вільнюському саміті, що і Україна, і Європейський союз якомога швидше підписали угоду. Добре, поспішати треба, не поспішаючи. Треба все зважувати. Як тільки будемо готова, так і підпишемо", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування