Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Розгін Майдану поставить хрест на підписанні Україною угоди з ЄС - голова МЗС Литви

Вівторок, 10 грудня 2013, 09:57

Застосування сили для врегулювання кризи позбавить владу України шансу на підписання угоди з ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс (Linas Linkevicius), повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Якщо переможе раціональне мислення, і якщо є бажання щиро говорити з суспільством, ініціатива президента говорити з колишніми президентами, круглий стіл, як розв'язати проблему, то можна розраховувати й на конструктивніші результати", - сказав він Литовському радіо.

"Але якщо переможе політика сили, тоді, звісно, не лише буде втрачено шанс говорити про підписання угоди про асоціацію, про що говориться як про мету, тоді буде спалено останні мости довіри", - підкреслив Лінкявічюс.

Глава МЗС Литви, який зараз перебуває у Брюсселі, нагадав, що у вівторок, 10 грудня, до Києва прибуває верховний представник ЄС у закордонних справах і політики безпеки Кетрін Ештон.

"Вона сподівається зустрітися і з владою, і з представниками опозиції, зарубіжними організаціями, і сподівається, можливо, зробити це найголовніше послання, що насильство буде неприйнятне. Якщо влада України ще хоче продовжувати діалог, вона має продемонструвати певні знаки", - сказав він.

9 грудня стало відомо, що президент Віктор Янукович підтримав ідею екс-президента Леоніда Кравчука про скликання круглого столу для пошуку виходу із політичної кризи.

На вівторок 10 грудня, за пропозицією Кравчука, запланована зустріч чотирьох Президентів для обговорення найважливіших питань, що стоять перед країною.

В ніч з 9 на 10 грудня силовики витіснили демонстрантів з урядового кварталу, встановивши там власні кордони.

У понеділок, 9 грудня, Лінкявічюс уже заявляв, що, у світлі інформації про мобілізацію силовиків на вулицях Києва, що надходить із України, Європейський Союз закликає українську владу утриматися від застосування сили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування