Попов виключає силове протистояння у центрі Києва

Вівторок, 10 грудня 2013, 13:28

Голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов вважає, що ситуація в Україні має бути вирішена мирним шляхом.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє прес-служба каналу.

"Мирним, цивілізованим шляхом повинен бути досягнутий паритет закону і повинні працювати всі держустанови. У цьому – компроміс не тільки в українському законодавстві, це стосується і європейських принципів", - заявив Попов.

Керівник КМДА вважає силовий сценарій у Києві малоймовірним.

"Зараз відкриваються маршрути для громадського транспорту, тому силових варіантів немає і бути не може", - сказав столичний голова.

"Жодних силових варіантів вирішення конфліктів у нас у принципі не повинно бути… Хоч би хто хотів це спровокувати, буде цивілізований демократичний діалог: як відповідно до закону та з урахуванням пропозицій та позиції кожної зі сторін забезпечувати нормальну життєдіяльність міста і права людей", - сказав він.

"Але для того, щоб діалог розпочався, ситуацію потрібно повернути до законодавчого поля", - наголосив Попов.

Голова КМДА зазначив, що захоплення будівлі, де розташовані робочі приміщення основних підрозділів Київради та КМДА, було протизаконним.

"Окрім блокування роботи державних установ, заблоковано й роботу громадського та приватного транспорту. В умовах негоди, яку ми маємо зараз і яку нам прогнозують на наступний тиждень, усе це неминуче спровокує серйозні проблеми в центрі міста й не тільки, а отже – прямо суперечить інтересам громади й закону", - додав Попов.

Він також нагадав, що є відповідні судові рішення, які зобов'язують мітингувальників звільнити проїжджу частину та розблокувати роботу адмінбудівель.

"Переконаний, що мирні акції заслуговують на повагу. В такий спосіб люди висловлюють свою громадянську позицію, свою думку, свої зауваження, пропозиції та вимоги владі", - сказав голова КМДА.

"Інша річ, коли під декларування демократичних гасел чиняться протиправні дії. Це неприпустимо. Законність має бути відновлена. Адміністративні будівлі мають використовуватися за прямим призначенням. Початок і перебіг діалогу має базуватися на фундаменті, який називається законом", - заявив Попов.

Це перший його виступ із початку "Євромайдану" в Києві. 

Як відомо, в ніч на вівторок ,10 грудня, влада розчистила за допомогою військових барикади в урядовому кварталі.

"112.ua", "Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News