Янукович заявив, що Путін уже готовий говорити про ціну на газ

Вівторок, 10 грудня 2013, 15:17

Президент Віктор Янукович натякнув, що Росія готова іти на поступки в переговорах щодо ціни на газ.

"Коли ми сьогодні ведемо розмову про економіку, найближче майбутнє – ми не можемо це питання розглядати без відновлення нормальних торговельних стосунків з Росією", - сказав він під час круглого столу з екс-президентами України.

Янукович наголосив: "Це також питання, на яке треба дати відповідь. І сьогодні ми працюємо над тим, щоб зараз проблемні питання, які виникли останніми роками – знайти по них також рішення".

"Ну, перш за все, газове питання. Не може Україна платити таку ціну на газ, як вона встановлена сьогодні! Вона перевищує середньоєвропейську ціну більше, ніж на 200 доларів. І ми за 3,5 роки отримали більше 20 мільярдів доларів збитків. Це питання в першу чергу треба врегулювати", - зазначив президент.  

"Хоча сьогодні вже Росія згодна цю тему обговорювати, тому що там також є проблеми втрати українського ринку і також втрати економіки (є)", - похвалився Янукович.

"Тому ми не повинні забувати про те, що ми несемо відповідальність. Я особисто – я про це не одноразово говорив – я не знімаю з себе відповідальність за будь-які події, які відбуваються в нашій країні", - запевнив він.

Янукович сказав також про 2014 рік: "Ми зобов’язані в грудні (2013-го) прийняти бюджет. Україна повинна жити нормальним життям. Ми зобов’язані знайти всі рішення з нашими стратегічними партнерами в економіці…".

При цьому він назвав невипадковою свою поїздку в Китай, назвавши його перспективним партнером: "Нам треба шукати нові ринки збуту нашої продукції, нам потрібно шукати партнерів, з якими б ми могли побачити спільні інтереси…".

Як відомо, минулої п’ятниці, 6 грудня, дорогою з Китаю Янукович залетів до Сочі, де побачився з президентом Росії Володимиром Путіним.

За чутками, там лідери країн домовилися про нову угоду про стратегічне партнерство та, ймовірно, про згоду України вступити у Митний Союз Росії, Білорусі та Казахстану. Офіційно ця інформація не підтверджена.

Перед тим, 29 листопада, Янукович не підписав довгоочікувану угоду про асоціацію України та Євросоюзу, що викликало масові акції протести в країні. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування