Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдумі розказали, чому "тривожаться" через Україну

Вівторок, 10 грудня 2013, 17:43

Держдума закликала опозицію України діяти в правовому полі, а західних політиків - перестати втручатися у внутрішні справи цієї країни.

Про це йдеться в заяві, яку палата ухвалила у вівторок, пише "Інтерфакс-Україна".

"Державна дума закликає опозиційні сили України повернутися в конституційне поле, припинити протиправні дії, вирішувати всі проблеми країни в суворій відповідності з національним законодавством України", - сказано в документі.

"Несанкціоновані мітинги, блокування органів державної влади, захоплення адміністративних будівель, погроми, руйнування історичних пам'яток ведуть до дестабілізації в країні, що загрожує серйозними негативними економічними та політичними наслідками для населення України", - сказано в заяві.

У депутатів Держдуми "особливу тривогу викликає неприкрите втручання іноземних державних діячів у внутрішні справи суверенної України".

"Деякі західні політики на мітингах, організованих опозицією, відкрито закликають виступати проти рішень законно обраниї влади країни, вносячи свій внесок у загострення політичної ситуації", - йдеться в заяві.

Держдума вважає, що геополітичний вибір України - внутрішнє і суверенне право її народу, і "закликає західних політиків припинити чинити зовнішній тиск на політику братської для нас країни".

"Зі свого боку ми завжди поважали і будемо поважати рішення, що приймаються легітимними владою України", - підкреслюється в документі.

Російські депутати звертаються до всіх політичних сил України із закликом знайти вихід зі ситуації, що склалася, виключно мирним шляхом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування