Попов майже змирився, що головної ялинки на Майдані не буде

Вівторок, 10 грудня 2013, 18:06

Новорічні святкування у Києві можуть пройти біля районних ялинок столиці, оскільки немає можливості встановити головну ялинку на Майдані Незалежності.

Про це заявив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ми запропонували киянам сказати своє бачення з цього питання, і отримали на колл-центр дуже багато думок. Більшість з них такі: давайте не будемо встановлювати, давайте святкувати в районах. Рішення ще остаточно не приймалося", - казав він.

"У нас на території районів є не по одній ялинці, є одна головна ялинка. Такий варіант може бути, але рішення ще не прийняте", - уточнив Попов.

Раніше заявлялося, що головній ялинці країни унаслідок мітингів завдано збитків на 1 мільйон гривень.

Відкриття ялинки планувалося традиційно на День святого Миколая - 19 грудня.

Але після силового розгону Євромайдану в ніч на 30 листопада нібито задля встановлення головної ялинки її встановлення заблокували, а на вже поставлену конструкцію повісили плакати та національні прапори.

Також на барикади був розібраний постамент з дощок для ковзанки.

У КМДА жаліються, що також зірвана організація різдвяного ярмарку, запланованого раніше на 14 грудня: бізнесмени скасували завезення товарів і монтаж торгових будиночків.

У Київській міській держадміністрації обіцяють розглянути альтернативні варіанти – наприклад, перенести ялинку на Михайлівську площу. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування