Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Син Януковича: "Ми не повинні йти на повідку в інших держав"

Середа, 11 грудня 2013, 10:56

Син президента Віктор Вікторович Янукович заявляє, що опозиція провокує людей і погіршує ситуацію, тоді як шляхи виходу з кризи нібито знайдені.

"Я добре пам'ятаю події помаранчевої революції, після яких країна поринула в хаос. І мені дуже прикро, що сьогодні відбувається те ж саме", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

"Я вже не раз повторював, що жодна політична ідея не варта людських жертв. Але, на жаль, деякі політичні сили готові йти на них, обманюючи людей фальшивими гаслами й незрозумілими закликами заради своїх вигод", - заявив Янукович-молодший.

Вітя Янукович-молодший прокоментував Євромайдан
Вітя Янукович-молодший прокоментував Євромайдан

За його словами, "учора (10 грудня), за круглим столом, були знайдені шляхи врегулювання ситуації, яка склалася".

"Є чітка позиція щодо розв’язання політичної кризи, в основі якої лежить принцип незастосування сили", - запевнив син президента й депутат-"регіонал".

"Тому я дуже прошу всіх зберігати спокій і в жодному разі не йти за організаторами чергових провокацій, які намагаються погіршити й без того непросту ситуацію в країні!", - написав він.

"Ми не повинні йти на повідку в інших держав! Ми самі спроможні будувати нашу країну!", - заявив Віктор Янукович-молодший. 

Як відомо, на Майдані Незалежності 21-й день триває масова акція протесту проти дій влади – зриву підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом та кривавого розгону мирної демонстрації. В інших містах теж мітингують.

Мітингувальники вимагають відставки уряду, перевиборів президента та Верховної Ради, покарання винних у побитті протестувальників, зокрема голови МВС Віталія Захарченка.

Влада ігнорує ці вимоги. Президент Віктор Янукович лише провів 10 грудня круглий стіл із екс-президентами, який не призвів до вирішення проблем.

Опозиція не прийшла на круглий стіл, ініційований екс-президентом Леонідом Кравчуком. Арсеній Яценюк заявив, що для переговорів із владою потрібно посередництво високопоставлених чиновників із ЄС.

А в ніч на 11 грудня силовики спробували знову знести Майдан – попри присутність у Києві в цей час високих представників західних країн, зокрема віце-президент Європарламенту Кетрін Ештон та заступниці держсекретаря США Вікторії Нуланд.

Після цього лідер УДАРу Віталій Кличко заявив, що компромісів із "головорізами і диктаторами" бути не може.

Очевидно, що президент Янукович зірвав євроінтеграцію на догоду Росії, тоді як опозиція і значна частина народу проти вступу у Митний союз

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування