Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тягнибок про побиття людей: "У міліції навіть кийки були не гумові"

Середа, 11 грудня 2013, 12:48

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявляє, що у міліції, яка штурмувала вночі Майдан Незалежності, була наступальна зброя – зокрема, кийки були не гумові, а пластикові.

Про це повідомляє прес-служба цієї партії.

"Унаслідок вчорашнього штурму Майдану Незалежності, за інформацією медичної служби Штабу національного спротиву, станом на 09:00 11 грудня постраждали 30 осіб, з яких 15 шпиталізовано. У людей різного роду травми: закриті черепно-мозкові, хірургічна патологія – травма живота та забої кінцівок з підозрою на переломи", - повідомив депутат.

"Вчорашні дії міліції не були мирними: у них навіть кийки були не ґумові, а пластикові – удар від них приблизно дорівнює удару арматури", - заявив Тягнибок.

За його словами, унаслідок "свавілля міліції" одним із перших травму дістав народний депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко – йому кийком розбили голову. "Його шпиталізували у нейрохірургію – на щастя, нині все гаразд", - сказав лідер "свободівців".

Також травм зазнав Руслан Кошулинський, якому зламали ніс.

"Цього разу міліціянти витягали палиці з іншого боку, ніж зазвичай, і це були вже не ґумові кийки, а пластикові – удар від них приблизно дорівнює удару арматури", - наголосив Тягнибок.

"Фактично вчора вночі у спецбійців була наступальна зброя – коли "Беркут" перегороджував Хрещатик та Майдан Незалежності, у них не було щитів, а це означає, що їхнім завданням було не захищатися чи відтісняти людей, а наступати", - заявив він.

"Вочевидь, саме тому вони застосовували палиці до всіх: і жінок, і старших людей, і народних депутатів, які показували посвідчення", -  додав Тягнибок.

Лідер "Свободи" також поінформував, що зараз встановлюється точна кількість людей, яких було затримано. За попередньою інформацією, станом на 3 ранку було затримано 12 осіб, частину з них уже вдалося звільнити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування