Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій розповів, як справляються з "провокативними істериками" на Майдані

Четвер, 12 грудня 2013, 14:41

До 1,5 тисяч добровольців охороняють табір мітингувальників на Майдані Незалежності ночами.

Про це заявив народний депутат, комендант Майдану Андрій Парубій на брифінгу в прес-центрі Штабу національного опору в четвер.

"Вночі перебувають близько 1200-1400 осіб на чергуванні на Майдані", - повідомив він.

За словами депутата, близько 4 тисяч людей записалися в добровольці для охорони порядку в місці проведення мітингу з початку акції "Євромайдану", яка стартувала з Європейської площі.

Водночас Парубій розповів: "200 (людина чергує) - біля кожної з барикад... дві сотні, які займаються охороною метро, ​​тобто підземних переходів, щоб не було звідти атаки... І дві сотні знаходиться по периметру табору".

За словами Парубія, завданням людей, які чергують по периметру місця проведення мітингу, є виявлення людей у ​​стані алкогольного сп'яніння, провокаторів агресивно налаштованих людей.

Як розповів депутат, помічена така форма провокацій як підвіз дівчат з боку Українського дому переважно в нічний час доби, які проходять в табір і на його території "піднімають істерику".

"Це особливо вночі відбувається. Один з їхніх планів - створювати істерично - панічний настрій у таборі", - пояснив Парубій.

Він зазначив, що охорона табору "ніжно" переконує дівчат покинути периметр або викликає їм "швидку".

Крім того, Парубій запевнив, що у активістів є план щодо забезпечення резервного джерела постачання електроенергією і водою у разі, якщо будуть перебої з ними при можливому наступному штурмі Майдану.

"Ми усвідомлюємо, що влада перед наступним штурмом намагатиметься вирішити 2 речі - відключити електроенергію, відключити джерело водопостачання... У нас є плани щодо забезпечення резервного джерела постачання електроенергією і водою", - повідомив Парубій.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування