Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС України: Євромайдан б'є по переговорах з ЄС і Росією

П'ятниця, 13 грудня 2013, 12:43

Загострення внутрішньополітичної ситуації в Україні негативно позначається на переговорах з ЄС і РФ.

Таку думку висловив міністр закордонних справ України Леонід Кожара, повідомляє Інтерфакс-Україна

"На жаль, така ситуація впливає певним чином і на ефективність наших дій. Адже ми зараз проводимо дуже важливі переговори і з ЄС, і з Росією, їх цілі відомі", - сказав він.

"Що стосується ЄС - ми хочемо створити умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію. Що стосується Росії, то ми заявили дві головні мети - відновити на повному рівні торгівлю з Росією і почати переговори щодо зміни ціни на російський газ для України", - пояснив міністр.

Кожара вважає, що дії опозиції, яка використовує масові акції протесту в своїх інтересах, "дуже послаблюють дії України, ставлять у невигідне становище наші місії парламентерів".

"Звичайно, це позначається на ефективності роботи наших переговірників, це ми в МЗС відчуваємо щодня", - поскаржився він.

Міністр зазначив , що і президент України , і уряд дали доручення правоохоронцям не застосовувати силу щодо демонстрантів. Він вважає , що "ці масові акції протесту проходять максимально демократично з урахуванням ролі і уряду, і протестуючих".

" І напевно, вперше фактично зараз великій кількості людей протистоять правоохоронні органи , які практично роззброєні , вони не можуть використовувати спецзасоби " , - підкреслив Кожара.

"Це унікальна ситуація , тому що у всьому світі правоохоронні органи повинні бути готові в будь-який момент виконати статут і закон. Тому я вважаю , що керівництво України пішло в цьому максимально далеко , щоб задовольнити протести тих людей, які стоять на акціях протесту в Києві" , - заявив глава МЗС.

Як відомо, офіційний Київ заявляє про бажання продовжити переговори з Брюсселем щодо Угоди про асоціацію, виставляючи європейським політикам нові умови. У ЄС цей діалог підтримують, проте перспективи підписання угоди оцінюють тепер скептично.

Після зупинки владою України процесу підписання Угоди з ЄС між Києвом і Москвою спостерігається значне потепління , в тому числі у вирішенні питання торговельних обмежень та ціни газу. Проте стоновно більшості спірних пунктів поки тільки ведуться переговори і конкретні домовленості ще не досягнуті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування