Опозиція закликала владу уберегти Україну: сценарій написаний не тут

П'ятниця, 13 грудня 2013, 14:11

В опозиції закликають владу уберегти Україну від громадянського протистояння.

Про це заявив лідер Батьківщини Арсеній Яценюк.

"Ми звертаємося до усіх – ми стоїмо на критичній межі, але ще є шанс врятувати Україну і вийти з цієї неймовірно важкої ситуації", - сказав він.

За його словами, люди виходять на Майдан не за політиків, а через відчуття власної гідності у зв’язку з побиттям мирних демонстрантів.

"Зараз мова не йде про те, що хтось бореться за владу. Мова йде про те, чи принесемо ми українцям відчуття справедливості", - зазначив Яценюк.

За його словами, діалог потрібно починати з покарання тих, хто віддавав та виконував накази про побиття людей, а також амністування усіх затриманих протестувальників.

"Ми знаємо про ваші плани. Розженете один майдан – з'явиться інший. Ми знаємо, що є плани пересадити опозиційних лідерів. Пересадите одних – з'являться інші. Ми знаємо, що є план почати провокації – але у нас мирна демонстрація, і останні три тижні показують, що ми не піддаємося на провокації", - наголосив Яценюк.

"І головне – сценарій написаний не в Україні, авторами цього сценарію є люди, які не бажають добра Україні. Це люди, які мають свої амбіції. Вони мають на меті поглинути Україну і втягнути її в громадянський конфлікт, щоб взагалі забути про незалежну Україну", - зазначив він.

У свою чергу лідер "Свободи" Олег Тягнибок озвучив вимоги Євромайдану до влади щодо звільнення затриманих, покарання винних у розгоні і відставки уряду.

Круглий стіл за участі президента, опозиції, під час якого політики нібито мали б шукати компроміс і рішення для виходу всієї країни з політичної кризи, не показує жодний загальноукраїнський телеканал.

При цьому мітинги Партії регіонів телеканал УТ-1  транслює в прямому ефірі.

Спочатку трансляцію вдалося вести Громадському.ТБ, однак пізніше почали глушити мобільний звязок і інтернет.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...