Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв вважає "дикістю" візити єврокомісарів на Майдан

П'ятниця, 13 грудня 2013, 15:24

Прем'єр РФ Дмитро Медведєв вважає відвідування єврокомісарами Майдану грубим втручанням у внутрішні справи України.

Про це повідомляє РИА-Новости, посилаючись на його заяву під час зустрічі з білоруським колегою Михайлом Мясниковичем.

"Поїздки деяких представників Євросоюзу та інших країн з виходом на найбільш такі активні в цивільному плані місця, де проводяться несанкціоновані заходи, я не можу назвати інакше окрім як грубим втручанням у внутрішні справи суверенної держави", - сказав Медведєв.

Росія, за словами Медведєва, хоче, щоб "українські друзі самі розібралися з усіма проблемами, знайшли консолідоване консенсусне рішення, щоб не заважали їм і не позбавляли Україну суверенітету" .

Хоча російський прем'єр і визнав , що "це справа українських партнерів , кого запрошувати , кого не запрошувати ", він не перемінул висловити своє обурення діями представників ЄС.

"Збоку виглядає досить дико, коли діючі міністри, єврокомісари йдуть на Майдан. Я вважаю, що так не можна себе поводити в XXI столітті" , - підкреслив він.

Як повідомлялося, схожі заяви Медведєв робив і раніше. Крім того, цю ж позицію висловлювала російська Держдума і МЗС РФ.

ЄС активно пропонує Україні себе в якості посередника для вирішення політичної кризи, що вибухнула в країні.

Більш того, делегація Європейського парламенту може прибути в Україну для зустрічі з депутатами Верховної Ради вже в ці вихідні.

На участі представників ЄС у переговорах наполягає опозиція. У той же час офіційний Київ скептично оцінює цю ідею. Як заявив вчора, 12 грудня, голова українського МЗС Леонід Кожара, такий варіант є "крайнім заходом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування