Федерація профспілок вимагає від влади вдатися до заходів з відновлення її повноцінної роботи

П'ятниця, 13 грудня 2013, 20:15

Федерація профспілок 10 грудня отримала вимогу Держвиконслужби Шевченківського райуправління юстиції Києва про негайне звільнення та заборону знаходитися у приміщеннях Будинку спілок на Майдані Незалежності, 2, будь-кому особам, окрім визначених осіб.

Відповідна заява 13 грудня розміщена на сайті ФПУ.

Вимога виконавчої служби внесена на виконання ухвали Печерського райсуду Києва.

Згідно з ухвалою у будівлі ФПУ можуть перебувати лише працівники підприємства "Господарське управління ФПУ" та охоронної фірми.

"Президія ФПУ висловлює протест з цього приводу і заявляє, що заборона перебування у Будинку спілок керівників та працівників апарату ФПУ, Київської обласної ради профспілок, всеукраїнських профспілок перешкоджає їх законній діяльності, взаємодії колегіальних органів ФПУ на всіх інших рівнях, і фактично, паралізує роботу профспілок", - йдеться у заяві.

Водночас, це створює передумови неконтрольованого використання Будинку спілок, ставить його збереження під загрозу в цілому, сказано в документі.

"Більш того, обмежуються права членів профспілок на участь у діяльності профспілок, вільний доступ до профспілкових органів, що суперечить нормам законодавства", - сказано в заяві ФПУ.

"Президія ФПУ інформує президента, Мінюст, МВС, ГПУ, уповноваженого Верховної Ради з прав людини про реальну загрозу профспілковим правам та веденню профспілкової роботи в цей складний для України час і звертається з вимогою невідкладно вжити заходів щодо відновлення повноцінної діяльності ФПУ, яка об’єднує у своїх лавах понад 8 млн. членів профспілок", - сказано в заяві.

Водночас міністр юстиції Олена Лукаш в ефірі "Шустер Live" уточнила, що йдеться про рішення суду, ухвалене 4 грудня.

Як відомо, Федерація профспілок дозволила мітингувальникам перебувати у її будівлі на Майдані Незалежності та у Жовтневому палаці на Інститутській до 25 грудня, а за потреби й довше.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування