Євромайдан від мітинга ПР у центрі Києва відгородили технікою і "Беркутом"

Субота, 14 грудня 2013, 10:30

У центрі Києва збираються учасники провладного мітингу на Європейській площі, підходи до місця проведення перекрито.

З боку Майдану Незалежності дорогу перекрито автобусами і вантажівками, туди нікого не пускають, повідомляє "5 канал". Територію охороняє "Беркут".

Фото Христини Бондаренко
Фото Христини Бондаренко
Фото Валерії Кондратової
Фото Валерії Кондратової
Фото Валерії Кондратової
Фото Валерії Кондратової

Перед Українським домом вже змонтували сцену, прикрасили її банерами з логотипами Партії регіонів і гаслами "Збережемо Україну!". Поруч встановили металеве загородження.

Вночі на Європейську площу привезли кілька польових кухонь для приготування їжі та чаю для провладних мітингувальників.

Фото прес-служби ВО Свобода
Фото прес-служби ВО "Свобода"

За даними облорганізацій ПР, 13 грудня на мітинг на підтримку влади в Києві Херсонська обласна організація відправила 2 поїзда з 2 тисячами місцевих жителів , передають "Українські новини".

Крім того 5 тис. жителів Сумської області, 10 тис. жителів - Луганської, 1,5 тис. жителів Луганська мають намір 14 грудня відправитися на мітинг на Європейській площі.

Також 1000 жителів Дніпропетровська, тисячі жителів Севастополя, 3,5 тис. жителів Чернігова та 300 мешканців Кіровограда 12-13 грудня вирушили на провладний мітинг. На мітинг також було відправлено 1 тис. жителів Запоріжжя і 400 жителів Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Ще в Київ планують відправити 10 тис. активістів ПР з Дніпропетровської області та 20 тис. - з Донецької.

Як зазначив нардеп від "Батьківщини" Арсен Аваков, за ніч у Маріїнському парку виросли великі намети. "Людей не дуже багато, кожні 3 хвилини грає гімн Партії регіонів", - зазначив він.

Фото Арсена Авакова
Фото Арсена Авакова

Разом з тим, за повідомленням нардепа Михайла Хміля, у "тамбурі" готелю "Київ" (навпроти Маріїнського парку) стоять " штабелями" і гріються провладні мітингувальники.

"Досить дивно бачити в центрі столиці чоловіка, який мочиться прямо "під дерево". Але коли це роблять жінки під стінами комітетів Верховної Ради, між готелями "Київ" і "Національний" ... Як можна терпіти таке ставлення до себе?", - зазначив Хміль.

Разом з тим очевидці повідомляють, що на станції метро "Академмістечко" була помічена намет з написом "Районний мобілізаційний центр Євромайдану" в оточенні не менш 50 автобусів з "гостями Києва" характерної зовнішності.

Як повідомив користувач Facebook Roman Zinchenko, помічено молодих людей з битами, які збираються на перехресті вулиць Палладіна і Вернадського.

Як відомо, провладний мітинг розпочнеться 14 грудня о 12:00.

15 грудня на 12:00 заплановано чергове Народне Віче на Майдані Незалежності у Києві. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування