ЗА РОЗГІН ЄВРОМАЙДАНУ ПОКАРАЮТЬ СІВКОВИЧА, ПОПОВА Й КОРЯКА

Субота, 14 грудня 2013, 12:01

За розгін Євромайдану 30 листопада покарають заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова

Генпрокурор Віктор Пшонка заявив на прес-конференції в суботу, що саме вони та ще заступник Коряка Петро Федчук давали команду бити студентів.

"Володимиру Сівковичу, Олександру Попову вже вручена підозра в перевищенні влади й службових повноважень", - цитує Пшонку "Інтерфакс-Україна".

"Учора я особисто поінформував про це главу держави… Президент дав згоду і на внесення подання про відсторонення цих осіб із займаних посад", - заявив генпрокурор.

"Сьогодні і Валерій Коряк, і його заступник Петро Федчук також сповіщені про підозру в перевищенні влади й службових повноважень. Усім цим чотирьом особам буде вибрана запобіжний захід. Ставитися питання про застосування у відношенні їх домашнього арешту", - додав він.

Генпрокурор зазначив, що слідство встановило, що в ніч із 29 на 30 листопада в кабінеті Коряка перебували Сівкович і Попов.

"Коряк, Сівкович і Попов, за версією ГПУ, давали команду бити студентів", - цитує Пшонку Наталя Ковачевич у Фейсбуку.

"ГПУ просить узяти їх під домашній арешт. Це попередні результати розслідування", - додала вона.

На Сівковича, Коряка і Попова переводять стрілки за розгін Євромайдану
На Сівковича, Коряка і Попова переводять стрілки за розгін Євромайдану

Ранше журналіст Мустафа Найем у своєму Facebook написав:

"Уже відомі прізвища двох чиновників, яким висунуть звинувачення за розгін #ЄвроМайдан. Це заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович і начальник ГУМВС у м. Києві Валерій Коряк".

"Третім підозрюваним буде названо одного з чиновників КМДА: або Олександра Попова, або його першого заступника Анатолія Голубченка", - додав журналіст.

Як відомо, напередодні президент Віктор Янукович заявив, що до жорстокого розгону Євромайдану 30 листопада причетні три людини, а пізніше міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що відповідальність за це понесуть три високопоставлені чиновники.  

Раніше джерела "Української правди" називали серед людей, причетних до розгону Євромайдану 30 листопада, не лише Сівковича і Коряка, але й секретаря РНБО Андрія Клюєва.  

Опозиція теж називала провокації сценарієм Клюєва і Віктора Медведчука.  

Головою РНБО, як відомо, є президент України, а секретарем Радбезу зараз працює Андрії Клюєв. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування