Сенатор США побачився із опозицією і владою та сходив на Майдан

Субота, 14 грудня 2013, 21:07

Сенатор Джон МакКейн, який 14 грудня прибув до Києва, провів зустрічі із лідерами опозиції,  главою МЗС та патріархом Філаретом.

На Михайлівській площі сенатор оглянув блокпост мітингарів, які виступають за євроінтеграцію та проти чинної української влади, повідомляє "5 канал".

Фото из Twittera John McCain
Фото з Twitter'a John McCain

Після зустрічі із міністром закордонних справ Леонідом Кожарою МакКейн зазначив: "Зустріч була змістовною. Тепер планую відвідати Майдан".

"Я пишаюся народом України та його прагненням до встановлення демократії", - додав він.

У свою чергу в МЗС повідомили, що "у ході зустрічі були обговорені актуальні питання українсько-американських відносин", при цьому глава МЗС "наголосив на пріоритетності євроінтеграційного курсу України", повідомляє "Радіо Свобода".

За словами речника МакКейна, сенатор планує "зустрітися з представниками уряду, опозиційними лідерами, громадськими організаціями у той час, коли вони працюють, щоб визначити майбутнє своєї країни".

Пізніше у зустрічі із сенатором США лідер "УДАРу" Віталій Кличко наголосив, що "саме зараз державі потрібна  уся можлива підтримка друзів України за кордоном".

За словами Кличка "моральної підтримки при цьому недостатньо".

"Потрібні дії та тиск на уряд, який би унеможливив використання сили проти мирних демонстрантів. Саме тому ми закликаємо уряд США запровадити персональні санкції щодо посадовців, винних у використанні сили проти мирних демонстрантів", -  заявив Кличко.

Фото з Twittera John McCain
Фото з Twitter'a John McCain

Пізніше МакКейн відвідав Будинок профспілок, де розміщено комітет народного спротиву та спостерігав за концертом гурту "Океан Ельзи" на Майдані Незалежності. 

Джон МакКейн є членом Республіканської партії США і відкрито критикує Барака Обаму за недостатню увагу до українського питання. Напередодні сенатори США внесли на розгляд Сенату США проект резолюції, якою передбачені санкції проти винуватців силових розгонів Майдану.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування