У НЕДІЛЮ ПРОЙДУТЬ ПОВТОРНІ ВИБОРИ В 5 ОКРУГАХ

Неділя, 15 грудня 2013, 06:31

У неділю в Україні пройдуть повторні вибори до Верховної ради у п'яти округах.

З 24.00 п'ятниці в цих округах заборонено вести передвиборну агітацію.

Довибори в парламент пройдуть в округах № 94 - Обухів, Київська область, № 132 - Первомайськ, Миколаївська область, № 194 - Черкаси, № 197 - Канів, Черкаська область, № 223 - Шевченківський район, Київ.

Верховна рада призначила повторні вибори в цих проблемних округах у зв'язку з тим, що в них за підсумками парламентських виборів 2012 року Центральна виборча комісія визнала неможливим встановити результати за великої кількості порушень.

Опозиція відразу ж після оголошення повторних виборів висунула у всіх п'яти округах тих же кандидатів, що і в 2012 році, оскільки вважає, що вони тоді перемогли, але перемога у них була вкрадена.

Зокрема, ВО "Батьківщина" на з'їзді висунула Віктора Романюка в 94 окрузі, Аркадія Корнацького - в 132, Миколи Булатецького - в 194 і Леоніда Даценка - в 197; ВО "Свобода" - Юрія Левченка в 223.

Однак, кандидат від опозиції в 94 окрузі Романюк знятий з реєстрації за рішенням суду у зв'язку з порушенням норми про проживання на території України протягом останніх п'яти років. Він майже одразу після парламентських виборів в 2012 році був змушений виїхати за межі країни через порушену проти нього кримінальну справу. Опозиція ухвалила рішення підтримати в цьому окрузі кандидата від Радикальної партії Андрія Лозового.

Партія регіонів офіційно своїх кандидатів не висувала, і провладні кандидати балотуються як самовисуванці.

За інформацією ЗМІ, в 94 окрузі влада зробила ставку на депутата Київської обласної ради, заступника директора ВАТ "Гадячсир" Руслана Бадаєва, в 132 балотується голова Миколаївської обласної держадміністрації Микола Круглов; в 194 окрузі - ректор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський; в 223 окрузі - Віктор Пилипишин.

Найбільшу кількість кандидатів внесено в бюлетень для голосування в 223-му окрузі - 70, тому довжина бюлетеня тут становить 1 м.

З державного бюджету на ці вибори виділено 20,6 млн гривень.

Голосування проходитиме з 8.00 до 20.00 годин.

ЦВК зобов'язана офіційно встановити результати виборів не пізніше 30 грудня.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування