У помічників "свободівця" знайшли арсенал кийків

Неділя, 15 грудня 2013, 13:10

Співробітники кримської міліції виявили автомобіль, яким перевозили кілька десятків гумових кийків і ніж.

Згідно з повідомленням управління МВС в АР Крим, 14 грудня близько 21:20 на телефон МВС надійшло анонімне повідомлення про можливе перевезення по території автономії великої партії зброї.

"За словами аноніма, який зателефонував до міліції, зброя призначена для здійснення провокаційних дій щодо співробітників правоохоронних органів з боку радикально налаштованих громадян, які беруть участь у мітингах", - зазначили в МВС.

Автомобіль був затриманий співробітниками ДАІ в Армянську на посту Турецький вал при виїзді з Криму.

"При огляді автомобіля, водієм і пасажиром якого були помічники-консультанти народного депутата Верховної Ради України VII скликання, члена депутатської фракції ВО "Свобода", вогнепальної зброї виявлено не було. У той же час при огляді було вилучено спецзасоби встановленого зразка – 59 гумових палиць, а також мисливський ніж", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом проводиться перевірка.

У свою чергу у ВО "Свобода" заявили, що кримська міліція вчинила провокацію проти місцевих "свободівців".

Згідно з повідомленням, кримська міліція затримала Олександра Болтяна - помічника нардепа Едуарда Леонова, який разом з іще одним помічником парламентаря Аркадієм Шараповим прямував до столиці на Майдан.

"За інформацією Леонова, кримським націоналістам намагалися підкинути ніж, аби затримати їх на шляху до Києва. На посту ДАІ між Кримом та Херсонською областю міліція 10-ма машинами заблокувала автівку помічників. Разом з тим до квартири Шарапова у Євпаторії ломилися невідомі, заявляючи, що вони – міліція і збираються провести обшук", - йдеться у повідомленні "Свободи".

За повідомленням, у машині "свободівці" везли особисті речі нардепа (продукти, теплі речі тощо).

"Погрожуючи пістолетами та автоматами, без належних підстав міліція провела обшук машини та буцімто знайшла ніж, який сама ж підкинула, бо в авто не було будь-яких ножів", - заявив Леонов.

За даними Болтяна, міліція протримала помічників нардепа 3 години, після чого відпустила. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування