Євромайдан заборонив Януковичу вступати до МС

Неділя, 15 грудня 2013, 14:09

Від президента Віктора Януковича вимагають не підписувати угоду про вступ України до Митного союзу під час візиту до Москви 17 грудня.

Про це йдеться у тексті резолюції Євромайдану, який зі сцени  15 грудня зачитав нардеп від "Батьківщини" Борис Тарасюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми рішуче застерігаємо Віктора Януковича від спроби повернути нас у минуле, і категорично забороняємо йому підписувати угоду про приєднання до Митного Союзу", - йдеться у резолюції.

Також мітингарі підкреслюють, що Митний Союз - це не лише відсутність демократичних виборів, а й замовні суди, політичні репресії, нескінченна корупція, "совкова" економіка і низький рівень життя.

Також у документі наголошується, що МС - це "товариство вічних президентів", чим він і є привабливим для Януковича.

У тексті резолюції наголошується, що МС "створено в інтересах лише однієї країни - Росії". "Україна більше не буде губернією Російської Імперії, вона буде членом ЄС", - йдеться в тексті документа.

Присутні на Народному Віче проголосували "за" ухвалення резолюції підняттям рук.

Також опозиціонери заявили, що 17 грудня на 18:00 - дату можливого підписання угоди  в РФ - Майдан постановляє зібрати чергове віче, щоб люди могли своєю присутністю не дозволити підписати документ про вступ до Митного союзу. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування