У Фюле розтлумачили заяву про "ЄС відклала роботу з Україною"

Неділя, 15 грудня 2013, 18:40

Заява Штефана Фюле про те, що роботу з Україною щодо асоціації з ЄС призупинено - заклик до української влади бути гранично чесними та очікування чіткої відповіді від українських партнерів.

Про це заявив прес-секретар Штефана Фюле Петера Штано у коментарі "Подіям тижня".

"Він мав на увазі те, що він мав на увазі ... Люди вільні висловлювати свою думку, вільні інтерпретувати речі як хочуть , але я думаю , слова комісара в Twitter гранично ясні. Оскільки він бачить нестиковки, то не бачить підстав для подальшої роботи", - заявив Штано.

За його словами, "це можна по-різному інтерпретувати, але як я це бачу - це заклик до української влади бути гранично чесними, тому що те, що влада обіцяє, те, чого ми від них чекаємо, але поки так і не дочекалися".

Також Штано  пояснив: "Ми сподіваємося на зрілість і інтелігентність українських людей, що вони зрозуміють посил ... Ми чекаємо чітку відповідь від українських партнерів ".

Крім того він підкреслив: 16 декабря відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС, де також буде обговорюватися українське питання з міністром РФ.

"Думаю, після цього ситуація буде більш ясна", - підсумував Штано.

Як відомо, раніше єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле заявив: аргументи чинної української влади щодо непідписання угоди з ЄС не ніякого зв'язку з реальністю.

Також він зазначив , що розмовляв з першим віце -прем'єром України Сергієм Арбузовим в Брюсселі.

"Після цієї дискусії подальше обговорення залежить від чіткого наміри підписати (угоду). Робота відкладена, відповідей немає", - додав Фюле.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News