Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МВС заявили, що навіть не думають про силовий розгін Майдану

Понеділок, 16 грудня 2013, 02:03

У МВС запевняють, що не планують розганяти мітинг на Майдані Незалежності силою.

Про це, як повідомляє УНІАН, заявив в.о. начальника ГУ МВС України в місті Києві Валерій Мазан .

"Запевняю, що жодних варіантів силового розгону Майдану не розглядається", - заявив він, спростовуючи інформацію про можливий розгін Майдану.

Відзначимо, що сьогодні вночі в учасників Евромайдана з'явилася інформація про можливість повторення міліцією спроби штурму Майдану, схожа інформація з'являється в соцмережах та ЗМІ.

Як відомо, 30 листопада, близько 4 ранку, "Беркут" силою очистив Майдан Незалежності від мітингувальників, які виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізовані.

У ніч на 11 грудня кілька тисяч бійців внутрішніх військ і спецпідрозділів Беркут спробували витіснити мітингувальників з Майдану. Проте, демонстранти і підійшли їм на допомогу кияни змогли сдежать їх натиск.

Підкреслимо, що президент України Віктор Янукович, який раніше стверджував про тільки про необхідність проведення розлідування подій 30 листопада, заявив, що є три особи, відповідальних за розгін Майдану, які мають бут покарані.

У МВС вже визнали, что київська міліція при розгоні мітингу 30 листопада перевищила дозволену законом міру застосування сили.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування