Свобода не визнає результатів виборів у Києві

Понеділок, 16 грудня 2013, 04:02

Свобода не визнаватиме результатів виборів по 223 округу. 

Про це Українській правді заявив свободівець Андрій Іллєнко.

"Екзит-пол показав, що Юрій Левченко перемагає з відривом 17% і у нас немає підстав не довіряти цьому екзит-полу авторитетноі групи Рейтинг", - сказав він.

Але, за його словами, "сьогодні ми бачимо, що влада шляхом фальсифікацій: масового підкупу, вилучення бюлетенів, використання фізичного тиску тітушок і фальшування протоколів - на тих дільницях, де перемагає Левченко, влада реально пішла на повну фальсифікацію виборів". 

"На сьогодні, станом на 4-30 ми можемо заявити, що виборів ми не визнаємо",- заявив Іллєнко.

Іллєнко додав, що "повністю сфальсифіковані вибори в Черкасах (Микола Булатецький від Батьківщини теж заявив про фальсифікацію виборів - ред.), повністю сфальсифіковані вибори в Обухові і повністю сфальсифіковані вибори в Миколаєві".

"По канівському округу, де Даценко, я повністю не можу сказати, але скоріш за все там теж почалась фальсифікація",- зазначив він.

"Я так підозрюю, що вони не будуть пускати жодного опозиційного кандидата на проблемних округах. Ми маємо не визнавати виборів. В цій країні вибори закінчилися", - заявив Іллєнко.

"Коли екзит-пол на 20% помиляється, це технічно, теоретично неможливо. Це означає лише те, що поки Янукович - президент, поки у нас існує ця політична система, поки у нас існує цей уряд, виборів в Украіні більше не буде. Це треба зрозуміти. Ніяких виборів 2015 року не буде. Вибори будуть, коли Беркут не встановлюватиме результати виборів", - заявив опозиціонер.

"Нічого іншого, крім того, щоб добиватись реальних досягнень на Майдані і домагатися реальної зміни влади, у нас не лишається", - додав він.

Іллєнко наголосив, що "Свобода" буде осаржувати результати в судах, "збирати матеріали на фальсифікаторів, щоб їх покарати, але ми розуміємо, що і судів немає ніяких в нашій країні"

"Зараз у нас єдиний шлях - це революція і повна зміна системи влади в Украіні",- наголосив Іллєнко.

На засіданні ОВК присутні депутати від Партіі регіонів. На питання, чи прийшли вони підтримати когось із кандидатів, наприклад, Пилипишина, вони кажуть, що хочуть проконтролювати порядок.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...