Усі дільничні комісії завершили підрахунок голосів - ЦВК

Понеділок, 16 грудня 2013, 09:21

Підрахунок голосів завершений у всіх 649 дільничних виборчих комісіями в 5 "проблемних" округах.

Про це повідомив голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"Зараз триває процес транспортування протоколів дільничних виборчих комісій та іншої виборчої документації до окружних комісій, а також введення даних за змістом таких протоколів в систему "Вибори", - заявив він.

За словами Охендовського, всі окружні комісії вже приймали рішення про необхідність уточнення окремих протоколів ДВК, зокрема у зв'язку з неправильним відображенням у протоколах відомостей про кількість виборчих бюлетенів, що не підлягають обліку.

Так, на 07:00 в окрузі № 94 відповідні рішення були прийняті щодо протоколів про підрахунок голосів виборців 11 ДВК, на окрузі №132 - 2, №194 - 3, №197 - 4, №223 - 3.

"Дані за змістом протоколів таких ДВК, як правило, вводяться в систему "Вибори" тільки після їх уточнення і повторної доставки в ОВК", - розповів Охендовський.

Він також повідомив на одній дільниці в окрузі №197 ОВК прийняла рішення про повторний підрахунок голосів, "у зв'язку з порушенням цілісності пакетів з бюлетенями".

Як відомо, на повторних виборах у п'яти проблемних округах Комітет виборців зафіксували значно більше випадків підкупу виборців, ніж на чергових виборах минулого року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування