Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК не почула скарг про порушення і запевняє, що стало лише краще

Понеділок, 16 грудня 2013, 10:22

До ЦВК не надходили скарги про суттєві порушення, які могли б вплинути на результати голосування на повторних виборах Верховної Ради у округах №94, 132, 194, 197, і 223.

Про це журналістам на прес-конференції сказав голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, повідомляють "Українські новини".

"Наразі немає підстав ставити під сумнів результати волевиявлення виборців у цих округах. Скарг або повідомлень про суттєві порушення, які могли б вплинути на підрахунок голосів виборців, на підсумки голосування в межах округів або на результати голосування, наразі в ЦВК немає", - сказав він.

"Центральна виборча комісія на цей час ще не має усіх даних щодо змісту протоколів усіх ДВК, хоча підрахунок голосів виборців, як я вже сказав, завершений усіма дільничними виборчими комісіями", - цитує Охендовського прес-служба ЦВК.

"Ситуація зараз є абсолютно штатною та якщо суттєво і відрізняється від минулих виборів, то лише у кращій бік", - заявив він.

Охендовський також нагадав, що, відповідно до законодавства, Центрвиборчком повинен до 30 грудня встановити офіційні результати повторних виборів в 5 округах. Він сподівається, що ЦВК зможе зробити це раніше відведеного строку.

Як відомо, 15 грудня пройшли повторні вибори депутатів Верховної Ради в округах №94, 132, 194, 197, і 223. Опозиціонери заявляли про порушення на виборах на користь влади.  

Самовисуванець Михайло Поплавський з результатом 52,64% голосів лідирує на виборах депутатів Ради в мажоритарному виборчому окрузі №194 (Черкаська область) за результатами підрахунку ЦВК 85,54% протоколів.

Самовисуванець Руслан Бадаєв з результатом 60,68% голосів лідирує в мажоритарному виборчому окрузі №94 (Київська область) за результатами підрахунку ЦВК 36,29% протоколів.

Самовисуванець Віктор Пилипишин з результатом 45,22% голосів лідирує в мажоритарному виборчому окрузі №223 (Київ) за результатами підрахунку ЦВК 53,46% протоколів.

Кандидат від партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Леонід Даценко з результатом 61,81% голосів лідирує в одномандатному виборчому окрузі №197 (Черкаська область) за результатами підрахунку ЦВК 54,1% протоколів.

Кандидат від "Батьківщини" Аркадій Корнацький з результатом 46,99% голосів лідирує на виборах у мажоритарному виборчому окрузі №132 (Миколаївська область) за результатами підрахунку ЦВК 66,30% протоколів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування