Євромайдан вимагає пояснити, чому на "стіл Кравчука" потрапили не ті

Понеділок, 16 грудня 2013, 11:18

Представників громадського ЄвроМайдану не запрошували на круглий стіл чотирьох президентів, його уповноважених представників там теж не було.

Таку заяву громадського #ЄвроМайдану щодо так званого "круглого столу Леоніда Кравчука", який двічі відбувся минулого тижня, поширено 16 грудня.

Представники громадських рухів та організацій, які ініціювали мирну акцію на підтримку підписання Угоди про Асоціацію – ЄвроМайдан, заявляють, що "не вповноважували жодних представників та не делегували права комусь персонально представляти погоджену громадську думку на "круглому столі Леоніда Кравчука".

Активісти звертають увагу, що не знають, за яким принципом були запрошені представники від громадського ЄвроМайдану та відмежовуються від тих заяв, які були висловлені від їхнього імені на зібранні за участі президента.

Зокрема, представники громадського ЄвроМайдану здивовані тим, що у круглому столі, який мав символізувати діалог влади з громадянським суспільством та опозицією, від імені громадських організацій брав участь Денис Шевчук – голова політичної партії "Русь".

"Шевчук не був делегований громадськістю та не мав повноважень виступати від імені всього громадського ЄвроМайдану. Громадські активісти розцінюють цю ситуацію як маніпуляцію та спробу створити "кишеньковий" діалог, який насправді не має нічого спільного з наміром вирішити складну політичну кризу за участі суспільства", - ідеться в заяві.

Громадський ЄвроМайдан закликає організаторів круглого столу, зокрема екс-президента Леоніда Кравчука, пояснити принцип запрошення представників від громадянського суспільства та виправити непорозуміння.

Також активісти нагадують, що у роботі круглого столу взяли участь студенти, які не мали стосунку до страйкового комітету, який "був демократично створений представниками різних ВИШів, що долучилися до акції на підтримку євроінтеграції".

"Сьогодні життя ЄвроМайдану, окрім опозиційних сил, підтримують різні громадські організації та рухи, які діють як горизонтальні самоврядні ініціативи. Наразі між ними триває робота над виробленням демократичних принципів взаємодії та координації", - зазначає ЄвроМайдан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...