Регіонали вважають, що кредит від Росії краще, ніж кредит від МВФ

Вівторок, 17 грудня 2013, 17:27

Росія на відміну від МВФ не висувала до України будь-яких умов видачі кредиту, заявили в Партії Регіонів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"МВФ запропонував нам, фактично, кредит і революцію: беріть 15 млрд, піднімайте тарифи, заморожуйте пенсії, зарплати", - зазначив народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

За його словами, Росія надала Україні $15 млрд, залишивши Україні можливість самостійно вирішувати, як ними розпоряджатися .

"Це кредит хороший. Та ж сума, що і в МВФ. Напевно є якийсь відсоток, але немає умов, які обтяжують, що краще б його не брати", - зазначив він

Олійник також висловив думку, що після досягнутих домовленостей у Москві відносини між Україною і Росією будуть поліпшуватися. "Росія пішла більш ліберальним шляхом (у видачі кредиту - ред.). Каже: це ваше право ( розпоряджатися грошима - ред.), тому там юридичного підтексту ви ніде не знайдете", - сказав він.

У цілому ж Олейна оцінює підсумки зустрічі в Москві "дуже позитивно".

Як відомо, у вівторок, 17 грудня, Україна і Росія домовилися пообіцяла надати Україні кредит на 15 мільярдів доларів. Крім того, Газпром і Нафтогаз підписали доповнення до договору про зниження ціни на газ на третину.

Переговори з МВФ, головним кредитором України,  про новий кредит ведуться ще з минулого року. Йшлося також про 15 млрд доларів, проте Фонд вимагав від країни виконання низки вимог, зокрема серйозного скорочення в держвидатків , Частково це мало відбутися завдяки підвищенню тарифів на газ для населення. Ця вимога офіційний Київ оголосив неприйнятним.

Однак останнім часом МВФ почав проявляти інтерес до відновлення співпраці з Україною. Раніше повідомлялося, що засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду для обговорення консультацій з Україною щодо зобов'язань щодо валютного режиму і першого пост- програмного моніторингу заплановано на 16 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування