Росія нарощує число нев'їзних українців

Середа, 18 грудня 2013, 08:23

Кількість українців, яким заборонений в'їзд до Росії, збільшилася до 25 тисяч осіб, повідомили у Федеральній міграційній службі РФ.

При цьому ще в серпні, за даними служби, нев'їзними були лише 7 тисяч українців (3,8% від 180 тисяч іноземців, яким заборонений в'їзд до Росії).

У листопаді їх виявилося вже 20 тисяч (5,4% від 365 тисяч), а на сьогодні їх кількість зросла до 25 тисяч осіб (5,8% від 427 тисяч).

"Жодного упередженого ставлення до громадянам України немає, а найпоширеніша причина обмеження на в'їзд – перевищення законного строку перебування на території РФ", - заявила газеті "Комерсант-Україна" прес-секретар ФМС РФ Заліна Корнілова.

"Закривають в'їзд для тих, хто прострочив виїзд (90 днів законного перебування на території Росії плюс 30 додаткових днів, які даються на виїзд). Друга за поширеністю причина – два й більше адміністративні правопорушення, вчинені у Росії", - запевнила вона.

Згідно з законодавством РФ, за порушення режиму перебування в країні іноземному громадянину закривається в'їзд на територію Росії строком на 3 роки

Якщо виселення іноземця відбулося в судовому порядку, то йому може бути заборонений в'їзд у Росію на 5 років, а у випадку повторного виселення – на 10 років.

Директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийні заявив, що збільшення кількості звернень від українців, яким відмовили у в'їзді в Росію, у його відомстві немає.

"Ми надаємо громадянам України, що звертаються до нас, відповідні правові консультації. Відмову у в'їзді можна оскаржити, однак кожен випадок необхідно розглядати індивідуально", - пояснив він.

При цьому голова координаційної ради українських громадських організацій у Санкт-Петербурзі "Злагода" Олександр Мукієнко стверджує, що процедура перетину російсько-українського кордону останнім часом ускладнилася.

"Неофіційно українці, які живуть у Росії, скаржаться, що на кордоні до них стали ставитися гірше. Якщо раніше на дрібні порушення або недоліки в документах не звертали уваги, то тепер можуть причепитися й навіть висадити з поїзда. Люди розцінюють це як елемент тиску й пов'язують це з політикою", - сказав він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...