Росія заявила про взаємовигідність домовленостей з Україною

Середа, 18 грудня 2013, 10:54

Досягнуті Росією і Україною домовленості вигідні обом сторонам і не обмежуються кредитом для України, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Все зводити тільки до видачі кредиту було б некоректно. Домовленості, які вчора були підписані, набагато ширше " , - сказав Лавров.

"Домовленості взаємовигідні", - додав він.

Російський дипломат підкреслив, що підписані документи спрямовані на відновлення та активізацію промислових , виробничих зв'язків, виробничу кооперацію.

За його словами, ці угоди дозволять "задіяти колосальні можливості , укладені в тому , що у нас взаимопереплетение наших економік , зв'язки між підприємствами " .

"Те , що не використовувалося в повну силу , безумовно , шкодило , насамперед Україні , але й не додавало користі Російської Федерації" , - сказав глава МЗС РФ.

Як повідомлялося , Україна і Росія підписали сьогодні цілий ряд докуметов, в тому числі доповнення до газового договору , згідно з яким вартість газу для України знизиться на третину. Також Росія пообіцяла Україні 15 -мільярдний кредит.

Раніше Росія навпаки організувала посилений торговий тиск на Україну. Потепління у відносинах двох країн намітилося після згортання Україною процесу підписання угоди з ЄС.

Що отримає Росія від поступок Україні окрім посилення кооперації поки неясно. У Москві запевняють, що ніяких умов Україні не ставили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування