Російські гроші не вирішать проблем України - голова МЗС Литви

Середа, 18 грудня 2013, 13:27

Кредит від Росії не вирішить довгострокових економічних проблем України, вважають західні дипломати.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив в інтерв'ю агентству BNS з Брюсселя, що фінансова допомога Москви без модернізації української економіки лише відстрочить кризу.

"Це дуже конкретні кроки з дуже тісного зближення з Росією. Такий вибір президента Віктора Януковича , і він його реалізує", - сказав Лінкявічюс.

"Якщо гроші дають тільки для того, щоб заткнути дірки, це означає відкласти головний біль, і це зовсім нічого не вирішує. Якщо країна не стане на шлях модернізації, яким би не був вибір, це призведе до кризи. Це тимчасове рішення, якщо справа йде так, як ми чуємо", - подчеркнкул він.

"Цей процес, який нагадував аукціон, хто більше заплатить - не шлях виходу з кризи. Повинні бути інші рішення, стратегічні, пов'язані з реформами, модернізацією, підвищенням конкурентоспроможності. Країна повинна встати на ноги в довгостроковій перспективі. Але це, звичайно, їх власний вибір ", - зазначив Лінкявічюс .

Шведський колега Лінкявічюса Карл Більдт дотримується такої ж позиції .

"Російські рятівні кредити Україні загрожують відкладанням термінових економічних реформ і модернізації, необхідної ЄС (зближення з Євросоюзом – ред.)", - написав Carl Bildt у своєму Твіттері.

Як відомо, 17 грудня президент Віктор Янукович з'їздив до Москви й уклав ряд угод.

Зокрема, "Газпром" знизив ціну газу для України на третину – $268,5 за тисячу кубометрів буде з початку 2014 року.

Крім того, Росія надає Україні 15 мільярдів доларів. І до кінця поточного тижня РФ може придбати дворічні єврооблігації України на 3 мільярди доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування