Пинзеник думає, що низка "московських домовленостей" є усними

Середа, 18 грудня 2013, 13:59

Екс-міністр фінансів депутат від "УДАРу" Віктор Пинзеник Пинзеник допускає, що низка домовленостей між Росією і Україною, укладених 17 грудня, існує в усній формі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Укладені у вівторок у Москві домовленості не вирішують проблеми України, а лише втягують країну у борг, вважає депутат.

"Це не вирішує проблеми України. Замість того, щоб виходити з проблеми життя у борг, Україна далі втягується у борг", - сказав Пинзеник журналістам у Києві в середу.

Депутат також зазначив, що "немає справжньої інформації, що саме підписали". "Скільки підписали доповнень, ніхто не знає. Я допускаю, що їх не підписано, а існують лише в усній домовленості", - сказав він.

За словами Пинзеника, не відома навіть ставка кредиту, який Росія має намір надати Україні: "Ми не знаємо навіть ставку кредиту, ми знаємо лише ставку купона".

Він також припустив, що наданий кредит буде засобом тиску на Україну, оскільки "цей кредит, який у будь-який час можна дати, а можна і не дати".

За словами екс-міністра фінансів, кредит, який міг би надати МВФ, був би вигідніший для України, оскільки там ставки набагато нижчі, "але там вимагають дій, які дозволили б країні вийти з життя у борг".

Парламентар припускає, що за досягнутими домовленостями стоїть питання здачі української газотранспортної системи.

"Я думаю, що за цим стоїть саме ГТС, і це становить ризики і для безпеки країни, і для європейської інтеграції (України), оскільки відповідно до угод, до яких приєдналася Україна, не може в країні існувати структура, яка і продає газ, і транзитом ганяє", - сказав Пинзеник.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News