Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії не всі задоволені тим, що Путін дав Януковичу 15 мільярдів доларів

Середа, 18 грудня 2013, 15:26

У Росії критично сприйняли рішення президента РФ Володимира Путіна виділити Україні комерційний кредит в 15 мільярдів доларів з Фонду нацдобробуту.

Так Борис Нємцов, якому відмовили у в'їзді в Україну, впевнений, що Путін допомагає українському президенту цими грішми в передвиборній кампанії.

"Підсумки візиту Януковича: Україна буде одержувати газ за європейською ціною 268 $ (ціна в Німеччині 370$ мінус транзит). Дотепер Україна платила за газ більше, ніж Німеччина, що абсурд (410$ у четвертому кварталі)", - написав Нємцов у своєму Facebook.

"Путін купить українських євробондів на 15 мільярдів доларів. Гроші візьме зі святого Фонду національного добробуту. Це пенсійні резерви на випадок зниження цін на нафту", - написав він.

"Усього у фонді 90 млрд. доларів. Усі будуть профукані", - підкреслив він.

"Усі домовленості тимчасові. У випадку підписання Україною договору про асоціацію, вони будуть скасовані.  Україна однаково підпише договір з Європою. Висновок: Путін допомагає Януковичу обратися й дає йому на вибори 15 млрд $ ( по 100 баксів з кожного з нас). Янукович кине. Гроші візьме й піде в Європу. І хто в цій історії лох", - обурився Нємцов.

У свою чергу екс-міністр економіки РФ Григорій Ясін у коментарі "Українській правді" відзначив, що "економіці Росії – ці гроші б не завадили".

"Це дуже великі гроші… Вони могли бути використані для покриття дефіциту пенсійного фонду, тобто вирішення проблем пенсійної реформи… Дай боже, щоб їх якось розумно використовували, щоб не просто витратили, а навчилися заробляти. Ці гроші й зниження ціни на газ із боку Росії – це пропозиція союзницьких відносин", - сказав Ясін.

У свою чергу Директор "Фонду ефективної політики" Гліб Павловський у коментарі Московському комсомольцю заявив:

"Зовсім не зрозумілий ні комерційний, ні політичний зміст угоди для Росії. Зрозумілі мотиви Януковича: його багатомісячна гра, його блеф приніс конкретні вигоди, які він може конвертувати в політичні позиції, а також піти від дефолту".

"Треба розуміти, що наші українські партнери не поважають ніякі домовленості. Як з'ясувалося, вони навіть не можуть використовувати ті вигоди, які одержують", - сказав він.

"Не можна сказати, що нинішня напівпровалена адміністрація в Києві — це надійне вкладення грошей. Гроші з Фонду національного добробуту перетворюються в безнадійні українські борги", - додав він.

"Тільки що Росія пробачила Кубі 26 мільярдів. Я думаю, з Україною буде теж саме — цих грошей ми не побачимо ніколи. Головне, що ми не одержуємо жодних гарантій, навіть політичних. Президент Янукович не контролює свою власну столицю", - сказав він.

"Українська правда" також звернулася за коментарем до екс-міністра фінансів Росії Олексія Кудріна, однак він відмовився коментувати ситуацію по Україні.

23 грудня в нього буде велика прес-конференція для російських журналістів, на якій напевно він відповість на запитання про виділення 15 мільярдів з Фонду національного добробуту, ініціатором якого він і є.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування