Огризко розповів, де в московських угодах "собака зарита"

Середа, 18 грудня 2013, 16:04

Екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що договір про стратегічне партнерство з Росією призведе до втрати економічного й політичного суверенітету України.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляють "Українські Новини".

"Ми можемо констатувати, що в результаті вчорашніх переговорів Україна здала частину свого політичного і економічного суверенітету", - сказав він.

Огризко пояснив, що це сталося внаслідок укладання Україною низки стратегічних договорів з Росією.

"Учора в промові пана Путіна була сказана одна, як на мене, дуже серйозна фраза. Звучала вона дуже ніжно... Росія розраховує, що тепер Україна і Росія будуть у зовнішній політиці консультуватися... Однак ми знаємо - хто платить, той і замовляє музику", - наголосив він.

На його думку, після початку процесу таких консультацій жодного рішення Україна не зможе прийняти незалежно, без переговорів з Росією.

Також він зазначив, що в документах, представлених під час переговорів, було зазначено, що Росія допоможе Україні максимально швидко розробити стандарти для зближення з Митним союзом Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан).

"От тут, мені здається, і собака зарита", - сказав Огризко.

З його слів, перехід на стандарти Митного союзу ЄЕП перешкоджають будь-якому зближенню з Європейським Союзом.

Як відомо, 17 грудня у Москві було заявлено, що Газпром надасть Україні знижку на газ, а Росія дасть у борг українській владі 15 мільярдів доларів.

Опозиція вимагає ознайомити українців із підписаними в Москві двосторонніми угодами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...