Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Магазини в центрі Києва не хочуть згортати продаж алкоголю

Четвер, 19 грудня 2013, 10:14

Підприємці не готові згорнути продаж пива і спиртних напоїв у центрі Києва.

Про це пише видання "Комерсант-Україна".

Як відомо, комітет самоврядування Києва, сформований Майданом, зажадав повністю заборонити продаж пива і спиртних напоїв у центрі міста.

За словами членів комітету, це скоротить число п'яних, які можуть провокувати бійки біля майдану Незалежності та Маріїнського парку.

Однак підприємці не готові піти на це через наближення новорічних свят.

Комендант наметового містечка на Майдані Незалежності депутат від "Батьківщини " Андрій Парубій повідомив, що це була його ініціатива:

"Дуже важко боротися з п'яними, якщо в будь-яких магазинчиках в центрі вільно продається алкоголь. Ми їх (керівників магазинів) по- людськи попросили це припинити".

Він також заявив, що багато торгових точок у підземних переходах взагалі не мають дозволів на продаж таких товарів або використовують недійсні документи.

"Якщо ми ліквідуємо точки, які є на Майдані, стане менше людей напідпитку, що намагаються потрапити на Майдан", - зазначив Парубій.

Депутат від "Батьківщини" Володимир Яворівський повідомив, що члени комітету роздадуть підприємцям письмовий припис про заборону.

Особлива увага приділяється району Маріїнського парку, де розбито наметове містечко "Площа єднання", організований Партією регіонів.

Директор магазину, який розташований біля входу в Маріїнський парк, Тетяна Савченко заявила, що вони будуть виконувати таку вказівку, тільки якщо воно надійде від київських властей:

"Що ж стосується прохання, то зараз почнуться новорічні свята. Як я можу ідентифікувати, кому продавати спиртне, а кому ні?".

Комендант наметового містечка "Площа єднання" Олександр Зінченко зазначив, що подібна ініціатива може обурити місцевих жителів:

"Чому якийсь наметове містечко і барикади повинні диктувати , купувати людині пляшку шампанського чи ні? Особливо перед святами " .

У Комітеті самоврядування Києва, втім, наполягають, щоб міліція, управління торгівлі КМДА, а також столична санепідемслужба проконтролювали виконання цієї вимоги.

Глава прес-служби ГУ МВС у Києві Ольга Білик наголосила, що міліція керується лише офіційними документами:

"Яку юридичну силу мають їх вирішення? Ми раді, що у них є така ініціатива, але закони у нас поки ніхто не відміняв!".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...