Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тягнибок: Держбюджет більше фінансує силовиків і тисне на дрібних підприємців

Четвер, 19 грудня 2013, 11:10

Новий проект Державного бюджету посилює тиск на малих підприємців, збільшує фінансування силових відомств та в порушення законодавства урізає низку соціальних виплат.

Про це заявили лідери опозиції на брифінгу в четвер.

За словами лідера фракції Батьківщина Арсенія Яценюка, закон про Держбюджет є неприйнятним, бо суперечить рішенню Конституційного суду.

"Вони знову хочуть зупинити виплати афганцям, чорнобильцям, які передбачені законом про державну службу", - наголосив Яценюк.

У свою чергу депутат від Свободи Олег Тягнибок заявив, що Державний бюджет, який тільки надійшов в парламент, а провладна фракція хотіла його голосувати вже в четвер вдень, складається з 500 сторінок.

"Книжечка в 500 сторінок – це не подарунок від святого Миколая, це від чорта подарунок", - зазначив він.

"Для нас неприйнятний той спосіб з порушенням Конституції, як влада намагається протягнути найважливіший документ року – держбюджет та іншу низку фінансових  документів", - додав він.

За його словами у новому бюджеті обмежуються деякі соціальні виплати, а також не зникає податковий тиск на малий та середній бізнес.

Він пояснив, що ставка податку на прибуток зменшена на 1% замість 3%, передбачених у відповідності до податкового кодексу. "А це значить, що продовжується тиск на малий та середній бізнес, хоча дрібні підприємці найбільше чекали на цей бюджет".

"Найбільше фінансування порівняно з минулим роком отримує Міністерство внутрішніх справ, додаткові 2,1 мільярди. В той час, як фінансування армії зменшено на 2 млрд. тобто вони і далі нищать армію, збільшуючи витрати на міліцію, щоб вона продовжувала розганяти мирних демонстрантів і була складовою їхньої поліцейської держави", - зазначив він.

"Збільшуються витрати на Мінздох (Міністерство доходів і зборів - ред.), але зменшуються витрати на Мінохорони здоров'я", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: