Янукович: Я категорично проти того, щоб хтось приїздив і вчив нас жити

Четвер, 19 грудня 2013, 12:19

Президент Віктор Янукович категорично проти того, щоб в Україну приїздили іноземні політики і "вчили нас жити".

Про це він заявив під час прес-конференції, яку показують наживо.

"Політична криза, яка відбулася наприкінці цього року, – вона не подолана, вона ще є. З неї треба зробити висновки – і владі, і опозиції, і громадянському суспільству. І люди ці висновки зроблять самостійно, а ми повинні врахувати помилки", - заявив президент.

За його словами, "ми над ними працюємо, виправляємо, і будемо виправляти далі".

"Дуже важливо, щоб у наші внутрішні питання не втручались будь-які країни. І не вважали, що вони тут можуть господарювати як завгодно – на Майдані чи не на Майдані", - заявив Янукович.

"У категоричній формі я проти того, щоб хтось приїздив до нас у країну і вчив нас, як нам тут жити. У нас завжди повинно бути достатньо мудрості, політичної волі і – якщо хочете – відповідальності... відповідальності перед майбутнім поколінням!", - наголосив він.

За словами Януковича, "нам треба навчитися домовлятися і захищати спільно наші власні національні інтереси".

"У будь-якій країні світу, коли виникають внутрішні питання, - з’ясували стосунки, знайшли спільну мову й пішли далі, а коли виникають зовнішні питання – там об’єднуються і спільно їх вирішують", - сказав президент.

"В нас поки що, на жаль, не вистачає політичної зрілості. Не вистачає того розуміння чи відповідальності перед суспільством, перед українським народом, що ми, перш за все, несемо відповідальність перед нашими людьми", - додав Янукович.

"І бігати шукати господарів десь, які мають інтереси в Україні, – нам не треба. Нам не треба так себе принижувати", - заявив він.

"Нам треба спочатку зрозуміти, що нам потрібно, – а потім думати, як цього досягти, в стосунках з нашими партнерами. Але пам’ятати, що наші національні інтереси – перш за все. І в будь-яку столицю світову ми не повинні їздити з простягненою рукою чи принижуватися", - наголосив Янукович.

Як відомо, Євромайдан, спроби його розігнати та політична криза прикликали в Україну європейських та американських політиків, - зокрема Кетрін Ештон та Вікторію Нуланд. Вони вели переговори з владою та опозицією. Нуланд навіть роздавала їжу на Майдані у Києві як волонтер.

Представники російської влади обурювалися таким "втручанням" і називали це "тиском".  

"Українська правда" 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News