"Гарант" розповів, як узяв ручку і викреслив із бюджету питання

Четвер, 19 грудня 2013, 13:16

Президент Віктор Янукович дав зрозуміти, що 15 мільярдів доларів, які Росія дає Україні як комерційний кредит, не мають цільового призначення.

Відповідаючи на прес-конференції у четвер на запитання, чи мають ці кошти цільове призначення, він сказав лише:

"Це передбачає рішення колегіальне. Сьогодні немає в нас у країні такої людини, яка б сказала: от сюди чи сюди витрачати кошти".

"Пріоритети – система прийняття рішень у нас колегіальна. Перш за все, уряд, парламент – там народні обранці приймають рішення і, врешті-решт, потім ми їх виконуємо, всі виконавці їх виконують", - сказав Янукович.

"Тому кошти, які будуть спрямовані на розвиток країни, вони, безумовно, будуть створювати умови підняття рівня економіки. А кошти, які будуть спрямовані на підняття пенсій, заробітних плат, соціальних виплат – вони будуть створювати умови для покращення життя людей", - зазначив він.

Президент додав, що "соціальна частина передбачається (у бюджеті-2014, очевидно - ред..), вона буде не менша, ніж у попередні роки". "Ми за цим питанням дуже уважно слідкуємо. Це для нас питання принципове", - заявив він.

"Коли розвивається країна, перш за все, ми бачимо людину. Ми повинні робити це для людини. І якість життя… Медицина, комунальне господарство, дороги, надання послуг – все це впливає на якість життя. Але матеріальне забезпечення кожної людини і особливо соціально незахищених верств населення – на першому місці", - сказав Янукович.

Він розповів, що цього дня був у сирітському домі, де живуть 12 дітей. І зазначив, що держава має витрачати кошти на їх освіту і створювати умови для працевлаштування.   

"Далі, при народженні дитини – збільшення виплат. По всіх соціальних напрямках обов’язково ми будемо цю політику продовжувати", - додав глава держави.  

Що стосується повернення заощаджень, Янукович сказав, що в бюджеті на 2014 рік закладені кошти на це:

"Я вчора дивився цей бюджет до пізньої ночі. І там стояло таке питання – повернення заощаджень: так чи ні? Я взяв ручку і викреслив оце питання. Я кажу: в кого питання є? – Та, можливо, грошей не вистачить (відповідають – ред..). Викреслили (питання). Тобто залишили в бюджеті. 6 мільярдів гривень – повернення заощаджень".

"Урешті-решт, ми повинні виконати свій обов’язок, борг перед цими людьми, які повірили державі – а сталося так, що держава не виконала свої обов’язки своєчасно. Нам треба цю помилку виправити", - заявив президент.

Як відомо, проект держбюджету на 2014 рік надійшов у Верховну Раду лише вранці 19 грудня.

17 грудня президент Росії заявив, що РФ розмістить у цінних паперах українського уряду частину своїх резервів із Фонду національного добробуту обсягом 15 млрд. дол. США. 

"Українська правда" 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування