Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка: До спроб скинути владу причетні радикальні угрупування

П'ятниця, 20 грудня 2013, 11:07

Члени радикальних угрупувань причетні до закликів до скидання влади в Україні, заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка.

Про це він заявив у Верховній Раді у п’ятницю, говорячи про події на Банковій.

"До зазначених провокацій  і правопорушень причетні члени радикальних угрупувань, які вже тривалий час діють під виглядом різноманітних громадських організацій, в тому числі спортивного напрямку", - зазначив Пшонка.

"Вони відрізняються потужним фінансуванням, згуртованістю та веденням ідеологічної роботи щодо розповсюдження  націоналізму і розпалювання міжнаціональної ворожнечі", - зазначив він, чим викликав хвилю обурення в залі ВР.

"У вас є право ознайомитися з матеріалами, як у депутатів, і я попрошу голову СБУ вас частково з ними ознайомити. Думайте за спокій України", - сказав він.

"На жаль, є випадок закликів до насилля та повалення існуючої влади. До таких подій не можна ставитися безпечно, легковажно і безвідповідально.. Наша країна не може стати полігоном для підготовки бойовиків та різних радикальних угрупувань", - додав Пшонка.

За його словами, станом на ранок п’ятниці під вартою залишаються чотири особи, затримані за фактами подій 1 грудня біля АП.

З 24-14 грудня відкриті 40 кримінальних проваджень, 14 – органами прокуратури, 26 – МВС, і 2провадження - СБУ. Одне з проваджень, відкритих СБУ стосуються "закликів до насильницького захоплення державної влади".

Як відомо, серед основних  вимог, що висувалися на Майдані, найбільшу підтримку (більше половини) серед опитаних учасників Майдану отримали:  звільнення заарештованих  учасників Майдану, припинення репресій (82%), відставка уряду (80%), відставка Віктора Януковича і проведення дострокових президентських виборів (75%), підписання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом (71%), заведення кримінальних справ на винних у побитті демонстрантів на Майдані (58%), розпуск Верховної Ради і призначення дострокових парламентських виборів (56%). 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування