Суд заборонив депутату виїжджати з міста через підняття прапора ЄС

П'ятниця, 20 грудня 2013, 19:57

Соснівський райсуд Черкас обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання стосовно депутата міськради Максима Булатецького.

Про це він повідомив "Прочерку".

"Суддя практично повністю задовольнив вимоги прокуратури і слідчого щодо мого перебування лише в межах Черкас без можливості виїзду за межі міста", – розповів Булатецький.

Згідно з рішенням, йому потрібно здати закордонний паспорт і просити дозволу слідчого, суду або прокуратури на будь-які пересування.

"Зважаючи на мою підприємницьку діяльність, що стосується інших населених пунктів, зокрема Полтавської області, я не можу її здійснювати, тому що не можу виїхати без дозволу. Думаю, що дозвіл мені не будуть надавати, а будуть лише додатково тиснути і тиснути", - сказав депутат міськради.

Такі обмеження стосовно Булатецького діятимуть на час досудового розслідування кримінального провадження. Це рішення суду він оскаржити не може і воно набирає силу одразу після оголошенні судді.

"Ми навели аргументи, характеристики із місця проживання, місця здійснення моїх повноважень як депутата міської ради. Але суд задовольнив політичний тиск від посадових осіб, які дали безпосередню вказівку", – заявив Булатецький.

Як повідомила прес-служба прокуратури області, найближчим часом кримінальне провадження буде скеровано до суду.

Як відомо, Булатецький у четвер отримав повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) під час підняття прапору Євросоюзу на щоглі перед Черкаською міською радою 11 грудня.

У п'ятницю о 12.00 помічник Соснівського райсудді Черкас Володимира Орленка викликав депутата на судове засідання для розгляду клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування