Рибак: Криза влади - через фальстарт президентської кампанії жадібних до влади політиків

Субота, 21 грудня 2013, 19:02

Серед причин втягнення переважної частини депутатів Верховної Ради "у вир політичних амбіцій опозиційних фракцій та їх лідерів" - жадоба до влади політиків, які марять президентською булавою і "зірвалися" у фальстарт власної президентської кампанії

Про це йдеться у статті спікера Верховної Ради Володимира Рибака "Шлях до єднання", опублікованій у газеті "Голос України".

Рибак назвав першу річницю роботи парламенту VII скликання "дуже повчальною з професійної точки зору".

"12 грудня "пройдено п’яту частину дистанції каденції цього парламенту. За 62 дні роботи Верховної Ради VII скликання відбулося 88 пленарних засідань, на яких прийнято рішення з 635 питань, у  новій редакції введено 9 законів, 4 - прийнято в рамках ухвалення рішень президента", - зазначив спікер.

"Період "політичного учнівства"  завершився, люди очікують щоденної змістовної та системної законодавчої роботи", - додав Рибак.

"Здавалось би, парламент надійно став на рейки професійної роботи і впевнено йшов до продуктивного завершення року.  На жаль, грудневі події  перекреслили цю обнадійливу картину", - заявив Рибак.

За його словами, серед причин втягнення переважної частини депутатського корпусу "у вир політичних амбіцій опозиційних фракцій та їх лідерів" - "жадоба до влади політиків, які марять президентською булавою і "зірвалися" у фальстарт власної президентської кампанії". 

"Груднева криза в Україні таким чином дала ще один показовий приклад, як невгамовні амбіції політиків можуть довести цілу країну до краю прірви, розмінюючи інтереси нації та держави на власні акції", - підсумував Рибак.

Також він зазначив:  на фоні кризового розвитку подій повністю був зупинений процес розробки та прийняття ключових законопроектів: під загрозою опинилася доля держбюджету на 2014 рік, законопроектів соціально-економічного спрямування та інших законів.

"До остаточного  розгляду в парламенті повністю підготовлено понад 750 важливих для суспільства законопроектів. Замість їх розгляду та прийняття опозиційні члени парламенту взяли "кризові канікули", - зазначив спікер.

Як відомо, за тиждень до саміту у Вільнюсі 28-29 листопада, де Україна планувала підписати угоду про асоціацію з ЄС уряд на чолі з Миколою Азаровим вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди.

Обурені таким рішенням уряду ввечері 21 листопада на Майдані Незалежності в Києві, а потім - в інших містах України – громадяни зібралися на Євромайдан.

Після саміту, де делегацією України не було підписано жодного документа, Євромайдан розгорівся з новою силою, а опозиція висунула основні вимоги до чинної влади: підписання угоди з ЄС, відставка уряду на чолі з Азаровим і повне "перезавантаження" - перевибори президента і парламенту.

Минулий пленарний тиждень у ВР був фактично зірваний: опозиція блокувала роботу парламенту.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...