Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грузії суд припинив повноваження мера Тбілісі

Неділя, 22 грудня 2013, 11:02

Повноваження мера Тбілісі Гігі Угулава припинені.

Таке рішення ухвалив суддя Тбіліського міського суду вже після оголошення вироку, згідно з яким для Угулава булла обрана застава у 50 тисяч ларі, повідомляє "Грузія online".

"Тиск уряду зробив свою справу, обраний мер відправлений у відставку", - заявив Гігі Угулава після того, як йому після опівночі ночі повідомили про те, що його повноваження припинені.

"Сьогодні о першій  ночі  сталося те, що й припускали. Після завершення судового процесу, коли сторона захисту вже залишила суд, тиск на ще одну суддю Далі Метревелі та голову Тбіліського міського суду Мамуку Ахвледіані свою справу зробив. Ще раз підтвердилося, що було метою уряду: паралізувати місцеве самоврядування Тбілісі на час, який залишився до виборів мера", - заявив Угулава.

"Суду дісталася тяжка доля - його включили до політичного процесу, і обраний 55-ма відсотками мешканців Тбілісі мер безапеляційно відправлений у відставку - без шансу дати відповідь", - додав він.

Також він підкреслив: механізму відставки обраного мера з посади, окрім виборів, не існує.

"Я буду боротися до кінця, щоб виражена на виборах народом воля не розтоптувалася у закритих кабінетах", - підкреслив Угулава.

У свою чергу сторона обвинувачення заявила, що повноваження Угулава мають бути призупинені, щоб він не використовував їх для тиску на свідків і знищення доказів.

Напередодні прокуратура Грузії вимагала для мера запобіжного заходу у вигляді арешту та відсторонення його від посади.

Попередній розгляд справи призначено на 5 лютого 2014 року.

Мер Тбілісі обвинувачується у груповому привласненні державних коштів на 48 мільйонів доларів з Фонду розвитку Тбілісі. Йому загрожує тюремне ув'язнення від 7 до 11 років.

Гігі Угулава з 2003 по 2005 обіймав різні посади у владі: від заступника міністра юстиції, заступник міністра безпеки до керівника адміністрації президента Михайла Саакашвілі.

Угулава займав пост мера Тбілісі з липня 2005 року , коли був призначений на цю посаду Саакашвілі. Після місцевих виборів 2006 року був обраний мером Тбілісі від муніципальних зборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...