Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві згорів ринок "регіонала", який збудували за бюджетні кошти

Неділя, 22 грудня 2013, 16:15

Внаслідок пожежі на ринку "Столичний" на Кільцевій дорозі у Києві знищено сотні квадратних метрів торгівельної площі, одна людина загинула, ще дві – постраждали.

Як повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій, пожежа напередодні ввечері, яку вдалося загасити через чотири години, почалася з м’ясного відділу.

Як повідомляють "Наші гроші", основним власником гуртового ринку "Столичний" є ТОВ "Аграрний маркетинговий центр".

Міноритарні частки у цій фірмі мають львівський торговий центр "Шувар" та Віктор Пономаренко, 70% статутного капіталу належить лондонській фірмі "Goodlight Capital Limited" з групи народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Ця фірма є акціонером фонду "Нові технології", який є базовим для бізнес-групи Іванющенка.

Заснований у 2009 році, через рік ринок "Столичний" отримав від Міністерства аграрної політики статус гуртового ринку. Тоді ж новостворена структура почала активно освоювати бюджетні кошти.

У 2010-2011 рр. "Столичний" отримав з держказни майже 110 млн грн. Окрім того, влада виділила йому 160 га на Окружній дорозі Києва, що дозволило створити найбільший в Україні гуртовий ринок сільськогосподарської продукції.

Раніше негласним куратором проекту називався міністр АПК Микола Присяжнюк. Оскільки Віктор Пономаренко, який став у червні цього року главою "Надра Україна", до цього кілька років керував компанією "Нові інвестиційні технології", що є близькою до міністра.

Як відомо, у 2010 році Іванющенко став співвласником найбільшого в Україні товарного ринку "7 кілометр".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування