Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-глава Мінфіну РФ: Якщо Україна проїдатиме гроші, через 2 роки буде потрібен новий транш

Понеділок, 23 грудня 2013, 10:58

Колишній міністр фінансів РФ та ініціатор створення Фонду з якого Україні виділені гроші, Олексій Кудрін підтримує рішення Росії про допомогу, незважаючи на її високу вартість.

Про це він заявив журналістам у понеділок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"В цілому я підтримую заходи з підтримки України, незважаючи на те, що вони дещо дорогуваті для Росії, ніж могли б бути. Частково ми перекриваємо цю недоробку уряду України і наслідки цієї політичної кризи", - заявив Кудрін.

При цьому Кудрін сподівається, що отримані Україною від Росії кошти "не будуть спрямовані на проїдання" .

"Виходить, що, судячи з заяв, ми не ставимо навіть умов ніяких. Треба уявляти з яких ресурсів будуть повертатися ці кошти. Якщо вони будуть спрямовані на проїдання, то через два роки потрібен буде ще один транш" , - попередив він.

При цьому Кудрін дивується різкою зміною курсу української влади в питанні відмови від підписання угоди про асоціацію з ЄС.

"Українська економіка стагнує ще довше, ніж наша. У цих умовах 4 роки Україна вела переговори про вступ до асоціації, і раптом за 1-2 тижні вирішила, що це неправильно", - нагадав він.

"Тут повна відповідальність уряду, який мабуть або помилявся або ігнорував реальну економічну ситуацію. Припинення цих очікувань і призвело до протестів. Потрібна пауза для врегулювання процесів усередині країни", - сказав він.

Кудрін є ініціатором створення Фонду національного добробуту РФ, з якого і були виділені гроші Україні.

Фонд - це пенсійні резерви на випадок зниження цін на нафту

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування